Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
27.04.2017 12:30

Podhradská kvapka krvi bude mať v meste premiéru


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Spišské Podhradie, ktoré sa nachádza priamo pod Spišským hradom, sa v piatok 28. apríla po prvý raz uskutoční odber krvi pod názvom Podhradská kvapka krvi.


Ako informoval primátor Spišského Podhradia Michal Kapusta, odber krvi bude prebiehať v budove mestského úradu. "Prísť môžu všetci, ktorí chcú pomôcť a darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete. Akcia sa začína o 8. hodine a potrvá do 12. hodiny," uviedol Kapusta.

Odber krvi zabezpečuje Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, oddelenie klinickej biochémie, hematológie a transfúziológie.      

Krv je vzácna tekutina, pretože je nenahraditeľná a dokážu sa ňou zachrániť ľudské životy. Darcom krvi sa môže stať každý človek, ktorý dovŕšil 18 rokov, má minimálne 50 kilogramov, je zdravý, neužíva lieky, v predchádzajúcom období nenavštívil rizikové krajiny, nepožíva drogy a alkohol.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Pre bežkárov je pripravená prvá Svrbická snežná stopa
Do kalendára turisticko-lyžiarskych podujatí na Slovensku sa v tomto roku zapíše 1. ročník Svrbickej snežnej stopy. Uskutoční sa v sobotu 28. januára v pohorí Považského Inovca.
viac
24.01.2018
Hľadá sa kniha roka PSK 2017
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s regionálnymi knižnicami finišuje so súťažou Kniha roka PSK 2017. Tituly, ktoré boli vydané v minulom roku a sú späté s regiónom, je možné nominovať do konca januára.
viac
24.08.2019
Petržalka bude mať vlastný hudobno-zábavný festival
Nový školský rok začne na najväčšom bratislavskom sídlisku prvým ročníkom Petržalského festivalu. Počas víkendu 7.-8. septembra vystúpia Rytmus, ale aj No Name či detská skupina Fíha Tralala.
viac
23.06.2020
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje urgentne krv
Nemocnica v Zlatých Moravciach potrebuje vo zvýšenej miere krv. Na štvrtok 25. júna preto pripravuje odber, na ktorý pozýva dobrovoľných darcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %