Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.02.2024 10:00

Podpora jednorodičovských rodín bola témou stretnutia ZMOS a OZ Jeden rodič


Ilustračná snímka zo stretnutia


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s Evou Markovou z neziskovej organizácie Jeden rodič. Podpora života jednorodičov by mala byť súčasťou komunitného života, zaslúži si reálnu podporu a zlepšenie sociálnych podmienok v spoločnosti.


Témou spoločného stretnutia bola podpora jednorodičovských rodín na samosprávnej úrovni a v spoločnosti. Jednorodičia sa v bežnom života stretávajú s viacerými problémami a častokrát, nie vlastným zapríčinením, sú vystavení riziku chudoby. V praxi sa stretávajú s ďalším inými problémami, ktoré sú súvisiace s ich ťažšou integráciou do života a spoločnosti. Cieľom celého projektu neziskovej organizácie Jeden rodič je prevencia jednorodičov  proti riziku chudoby a vylúčenia zo spoločnosti zo na základe odborného poradenstva, sociálnej a humanitárnej pomoci a vzdelávania.

„Samospráva, aj napriek svojim obmedzeným finančným a ľudským zdrojom zohráva dôležitú úlohu v tejto problematike. Je priestorom na zvyšovanie osvety a povedomia. Môže participovať na tvorbe legislatívneho prostredia, a najmä komunitné centrá by mali byť priestorom aj pre jednorodičov," uviedol predseda ZMOS Jozef Božik.

Jeden rodič, o.z ., podporuje jednorodičovské rodiny. Zlepšuje životy osamelým rodičom a ich deti prostredníctvom reálnej pomoci a zlepšenia podmienok v sociálnom systéme Slovenska a v spoločnosti a chce, aby rodičia a deti v týchto rodinách mohli žiť bezpečné, plnohodnotné, úctyhodné a šťastné životy. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2016
Slováci recyklujú málo, zmeniť to má nový vzdelávací projekt
Slováci často nevedia, ako zužitkovať odpady či doceniť druhotné suroviny.
viac
23.11.2019
Podpora nájomného bývania samosprávou – teória a prax
Združenie miest a obcí Slovenska, partner národného projektu Podpora kvality sociálneho dialógu, vás pozýva na seminár Podpora nájomného bývania samosprávou – teória a prax. Termín a miesto konania: 3. decembra 2019 (utorok), hotel Bešeňová, Bešeňová.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
18.01.2021
O časti eurofondov 2021-2027 sa bude rozhodovať v regiónoch
Podpora regiónov z eurofondov v novom programovacom období sa mení. O konkrétnych projektoch v regiónoch bude rozhodovať územie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %