Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.01.2020 11:30

Podujatie Liptov Ride otvára svoj už piaty ročník


Ilustračná snímka


Letné a zimné športy prepoja zaujímavými trasami Demänovskú dolinu, Jasnú, liptovské lúky a lesy a mesto Liptovský Mikuláš.


Začiatkom januára sa uskutočnila registrácia na obľúbené štafetové preteky. Na výnimočnom podujatí, ktoré ako jediné na Slovensku spája beh, skialp, freeride, bicyklovanie i jazdu na kajaku a tiež originálne prepája, v rovnakom čase, zimné športy na kopcoch s letnými pod kopcami a v meste, sa predstaví 80 dvoj- až päťčlenných tímov aj 25 odhodlaných jednotlivcov. Všetko toto, ale nielen to sa odohrá aj v netradičnom čase, a to 11. apríla 2020, teda na Veľkonočnú sobotu.

Každá lokalita má svoje špecifiká a krásy, ale Liptov má to šťastie, že mu príroda do vienka nadelila krás a možností na oddych aj šport neúrekom. Nie nadarmo sa preto hovorí, že Liptov treba zažiť. Druhú aprílovú sobotu sa o tom, na v poradí už piatom ročníku pretekov Liptov Ride, presvedčia športoví nadšenci aj návštevníci Liptova. Podujatie 11. apríla 2020 prepojí zimnú a letnú športovú sezónu a prinesie tak v jeden deň nezvyčajné športové zážitky v disciplínach - beh, skialpinizmus, freeride, horský bicykel a kajak. Také originálne športové spojenie dokáže na Slovensku ponúknuť len Liptov, čím podujatie získava na jedinečnosti a atraktívnosti.

Dovedna 80 tímových miesteniek záujemcovia zaplnili a k nim ešte treba pripočítať 25 jednotlivcov, ktorí sa chystajú zvládnuť všetky disciplíny, pričom sú medzi nimi aj dve ženy, ktoré si trúfajú zvládnuť všetky športy samotné. „Kapacitu 25 jednotlivcov sme ešte kompletne nezaplnili a registračný formulár nám pre zopár jednotlivcov ostáva otvorený do konca marca, respektíve do naplnenia kapacity. V najbližších dňoch otvoríme aj registračný formulár pre dobrovoľníkov, veríme že nám aj týmto spôsobom pomôžu zvládnuť preteky čo najlepšie. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale vzhľadom na rozsah trás a pestrosť športov nám s pretekmi pomáha viac ako stovka dobrovoľníkov,“ povedala Zuzana Homolová z organizačného tímu Liptov Ride. Pre všetkých, ktorých baví preteky nielen sledovať, ale chcú sa stať súčasťou Liptov Ride 2020, bude otvorená dobrovoľnícka registrácia cez web podujatia www.liptovride.sk .

„Verím, že nás opäť čaká výnimočná atmosféra na štarte aj v cieli - na reáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši i na štafetových odovzdávkach na Lúčkach a na Chopku. Medzi tímami sa predstavia aj tri najlepšie z minuloročného stupňa víťazov, najlepší ženský tím aj traja najlepší jednotlivci. Dokonca 33 pretekárov z tohtoročnej štartovacej listiny Liptov Ride sa zúčastňuje na pretekoch nepretržite už od prvého ročníka a pretekať tak budú po piatykrát,“ uzavrel predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Partnerom podujatia Liptov Ride je aj Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV a použije naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vsume 6000 eur.

 

Autor: Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
31.07.2017
Na Liptove odhalia drevený dvojkríž
Hory sú pýchou aj symbolom Liptova. Aj preto na kopci Siná už túto sobotu 5. augusta 2017 slávnostne odhalia trojmetrový drevený dvojkríž s vrcholovou knihou a dve tabule s panorámami tunajších hôr.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %