Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.08.2022 03:20

Podujatie Objavte Poloniny priblíži návštevníkom tradičné remeslá i svadbu


Snímka zdroj: (objavtepoloniny.sk).


Tradičné remeslá, nedotknutú prírodu a rusínsky temperament môžu zažiť návštevníci festivalu Objavte Poloniny, ktorý sa uskutoční od 19. do 21. augusta na viacerých miestach v okrese Snina. Za organizátorov podujatia o tom informovala Katarína Romanová.


"Prípravy vrcholia a naši remeselníci a sprievodcovia sa aj tento rok tešia na návštevníkov," povedala Romanová s tým, že tohtoročným prekvapením bude pravá rusínska svadba. Návštevníci zažijú svadobný obrad, čepčenie a pravú dedinskú svadobnú veselicu.

V poradí tretí ročník podujatia ponúkne okrem tradičných zážitkov aj niekoľko noviniek. "Návštevníci budú mať možnosť navštíviť konopný prales a deti sa určite rady povozia na traktore. V obci Ulič bude kurz vyšívania tradičných karpatských motívov, ktorými sa dá vyzdobiť aj moderné oblečenie. Deti sa zabavia v prenosnom planetáriu, prenesú sa milióny svetelných rokov za horizont a rozprúdia fantáziu v našej Astro Show," doplnila Romanová.

V Novej Sedlici bude nainštalovaná exteriérová výstava fotografií Pavla Vavrouška, ktoré vznikli v rokoch 1970 až 1980. "Dobové fotografie zachytávajú život bežných ľudí z obce a majú autentickú atmosféru," priblížila Soňa Kožárová z organizačného tímu.

Letné víkendové podujatie organizuje občianske združenie Take naše, založené na podporu cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na východnom Slovensku. "Jeho unikátnosť spočíva vo vytvorení 'intímneho' spojenia medzi návštevníkmi a miestnymi obyvateľmi. Nejde len o remeselné workshopy. Účastníci majú dostatočný priestor porozprávať sa a zdieľať navzájom svoje životné radosti a skúsenosti. Obohacujú sa navzájom a to je to najkrajšie, čo ľudí ťahá na Objavte Poloniny," dodala jedna z organizátoriek podujatia Eva Kocanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2016
Bratislava Street Art Festival ponúkne pestrú hudbu i maľbu na 20-metrovú stenu
Organizátori dvojdňového podujatia Bratislava Street Art Festival (BSAF) sľubujú pestrý vizuálny program. Šiesty ročník tohto pouličného umenia sa uskutoční v piatok a sobotu (14. a 15. októbra) na Kamennom námestí vždy od 15. do 20. hodiny.
viac
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %