Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.08.2020 02:10

Podvečer v hvezdárni venujú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi


Snímka zdroj: slovakcard.sk


Dnešný podvečer bude v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom venovaný Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Počas prednášky začínajúcej sa o 17.00 h predstavia jeho osobnosť aj vedecké pôsobenie.


  "Počas tohtoročného leta si pripomenieme aj 140. výročie narodenia M. R. Štefánika a návštevníkom ho predstavíme predovšetkým ako astronóma," informoval riaditeľ hvezdárne Tomáš Dobrovodský. V prednáškovej sále krajskej hvezdárne jeho osobnosť predstaví Mária Galová a Štefánikove vedecké pôsobenie priblíži Jiří Grygar.      

Žiarske planetárium je obľúbenou zastávkou dovolenkárov križujúcich Slovensko, preto podľa Dobrovodského okrem pravidelného piatkového termínu Večerov pod hviezdnou oblohou v auguste pridáva pre verejnosť možnosť navštíviť večerný program so začiatkom o 20.00 h aj v stredu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2016
V lese nad Šášovským Podhradím našli muníciu z II. svetovej vojny
V lesnom poraste nad Šášovským Podhradím pri Žiari nad Hronom našli v piatok (23. 9.) viac kusov munície pravdepodobne z obdobia II. svetovej vojny.
viac
24.02.2018
V Žiari nad Hronom vybudujú ihrisko pre inline hokej
V Žiari nad Hronom by malo pribudnúť ďalšie športovisko. Tentoraz to bude ihrisko pre inline hokej. Kde sa bude nachádzať, zatiaľ nie je jasné, v hre sú dve lokality.
viac
13.06.2018
V parku chystajú súťaž domácich grilmajstrov
V žiarskom Parku Štefana Moysesa to bude v sobotu 23. júna rozvoniavať grilovanými špecialitami. Mesto prichádza s novinkou, súťažou, v ktorej si sily zmerajú všetci domáci grilmajstri.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %