Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.08.2020 03:45

Polícia hľadá nové policajné psy


Ilustračná snímka.


Policajti hľadajú nové policajné psy. Odbor kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru (PZ) SR vypísal verejné obstarávanie na psy na služobné využitie v rámci PZ SR. Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR na webovej stránke.


Polícia hľadá konkrétne psy alebo suky stredných a väčších plemien ako napríklad nemecký ovčiak, belgický ovčiak - malinois či iných vhodných plemien alebo krížence. Psy by mali mať od 12 do 72 mesiacov a spĺňať by mali zdravotné a povahové požiadavky na výkon služby. Medzi požadované vlastnosti patria primerané reakcie na rôznorodé prostredie, rušivé vplyvy a streľbu, schopnosť sledovať stopu, základná poslušnosť, teda ovládanie na vôdzke, štekanie na povel, aportovanie, odloženie a privolanie psa. Dôraz kladú tiež na schopnosť brániť psovoda.

Uchádzači majú spolu s cenovou ponukou predložiť medzinárodný veterinárny preukaz alebo pas zvieraťa s platnou vakcináciou proti besnote, psinke, parvoviróze, hepatitíde a kotercovému kašľu nie staršou ako jeden rok. Tiež veterinárne potvrdenie o stave psa nie staršie ako päť dní a preukaz o pôvode, ak ho má pes vystavený. Majiteľ psa musí predložiť aj RTG snímky na dyspláziu bedrových a lakťových kĺbov psa a tiež RTG snímky chrbtice psa nie staršie ako tri mesiace.

Predpokladaná cena zákazky je 21 000 eur. Ponuky možno predkladať na emailovú adresu okhppz@minv.sk do 24. augusta 15.00 h. Majiteľa psa, ktorý splní podmienky účasti, polícia vyzve na predvedenie psa na posúdenie jeho kvality. „Kritériom hodnotenia bude najlepší pomer ceny a kvality,” uviedlo Ministerstvo vnútra SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
18.08.2021
Lyžiarske výcviky a školy v prírode rezort školstva neodporúča plánovať
Lyžiarske výcviky a školy v prírode v novom školskom roku 2021/2022 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR neodporúča organizovať. Vyplýva to z materiálov zverejnených na webe rezortu školstva.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %