Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.03.2019 03:30

Polícia: Pre žiakov vyhlásila dve preventívne súťaže, vyhrať môžu aj "vodičák"


Ilustračná snímka. Zdroj: bratislavaden.sk


Polícia chce prispieť k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách aj vyhlásením dvoch súťaží pre žiakov základných a stredných škôl. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Doplnila, že okrem zvyšovania bezpečnosti je cieľom súťaže aj vzdelávanie chodcov.


"Chodci často ohrozujú nielen svoje, ale aj životy iných svojím nezodpovedným správaním. Preto je prevencia už u školákov veľmi dôležitá. Často sú to oni, ktorí môžu dokonca poučiť vlastných rodičov a prispieť tak k záchrane životov," povedal viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka.       

Projekt Superchodec je určený pre základné školy, zapojiť sa doň môžu jednotlivci aj kolektívy. "Ich jedinou úlohou je poslať do 12. mája na emailovú adresu superchodec@minv.sk fotografie, videá alebo skutočné príbehy o tom, ako zo svojho pohľadu chodcov prispievajú k bezpečnosti premávky," povedala Baloghová. Polícia vyberie troch súťažiacich, ktorí pre svoju triedu vyhrajú návštevu policajtov a balíčky reflexných prvkov.       

Druhý projekt Hľadá sa dopravný expert je určený pre stredné školy. V spolupráci so Slovenskou komorou výcvikových zariadení autoškôl zabezpečí polícia pre troch výhercov vodičský kurz zadarmo. Podmienkou súťaže je do 12. mája poslať na adresu dopravnyexpert@minv.sk projekt na tému Ako by som zlepšil bezpečnosť cestnej premávky v mojom meste (obci). „Od starších žiakov si radi vypočujeme ich nápady na zlepšenie bezpečnosti premávky tam, kde sa dennodenne pohybujú, keďže situáciu v meste alebo obci poznajú najlepšie,“ dodal.       

Policajti vyhodnotia tri najlepšie projekty. Okrem vodičského kurzu bude odmenu pre víťazov aj zapracovanie ich pripomienok do činnosti polície priamo v ich meste alebo obci.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Hlavnou témou školáckej výtvarnej súťaže je ornament
Ornament bude témou výtvarnej súťaže, ktorá dotvorí množstvo podujatí organizovaných pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Prešov. Pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej ju vyhlásil Dom Matice slovenskej Prešov.
viac
21.12.2018
Štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl
Ambíciou knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy. Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné školy a to do 15. marca 2
viac
16.09.2020
ITAPA vyhlásila súťaž Cena ITAPA 2020
ITAPA vyhlasuje už 19. ročník prestížnej súťaže Cena ITAPA, ktorá je každoročnou súčasťou Medzinárodného kongresu ITAPA. Uzávierka prihlášok je 1. októbra 2020.
viac
11.11.2022
Mestská polícia spúšťa preventívny program pre žiakov i seniorov
Mestská polícia v Bratislave spúšťa preventívny program zameraný na žiakov a študentov základných a stredných škôl, ale tiež na seniorov v centrách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %