Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.05.2024 03:10

Polícia spúšťa kampaň pre mladých, má ochrániť seniorov pred podvodmi


Ilustračná snímka Teraz.sk


Polícia spúšťa kampaň na ochranu seniorov pred podvodníkmi. Vtipnými videami cieli na mladšie publikum, teda synov, dcéry, vnukov a vnučky, ktorých úlohou je následne tieto videá ukázať svojim rodičom a starým rodičom.


Kampaň s názvom "Podvodné hitovečky" sú novou preventívno-vzdelávacou kampaňou, podporili ju aj slovenskí influenceri. Policajný zbor pripomína, že Slováci každý rok dobrovoľne odovzdávajú podvodníkom státisíce eur. Doplácajú na svoju dôverčivosť a internetovú zraniteľnosť. V drvivej

„Podvodníci sa snažia dostať k vašim peniazom legendou o falošnom policajtovi, lekárovi či vojakovi alebo sa snažia dostať k údajom z platobnej karty obete tak, že vás navedú na falošnú stránku, vytvoria pocit naliehavosti a následne vám vybielia účet," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. Zdôraznil, aby obete, ale aj tí, ktorí nenaletia podvodníkovi, nahlasovali tieto prípady polícii.

 

Autor: (TASR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2017
Policajný elektromobil šetrí životné prostredie
Prešovských mestských policajtov možno už niekoľko dní vídať v uliciach mesta v modrom vozidle, ktoré nedymí a nevydáva žiaden zvuk. Dôvodom tichej jazdy je jeho elektrický pohon.
viac
15.05.2018
Poslaním kampane Tu vodu nepi! je upozorniť na tému podzemnej a povrchovej vody
Základným poslaním kampane Tu vodu nepi!, ktorú pripravilo občianske združenie Za našu vodu, je upozorniť obyvateľstvo na tému ochrany povrchovej a podzemnej vody, aby sa cez ňu neznečistila pitná voda.
viac
16.12.2019
Od spustenia náborovej kampane do MsP evidujú 281 záujemcov
Od spustenia náborovej kampane do bratislavskej mestskej polície (MsP) v októbri eviduje hlavné mesto aktuálne 281 záujemcov.
viac
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %