Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.01.2020 02:23

Poľovčania dostali zrekonštruovanú príjazdovú cestu


Snímka zdroj: (kosice.sk).


Koncom uplynulého roka mesto Košice dokončilo rekonštrukciu vyše 600-metrového úseku príjazdovej cesty v mestskej časti (MČ) Poľov. Bolo vymenených 5000 "štvorákov" asfaltového koberca.


V pondelok 6. januára 2020 sa za prítomnosti primátora mesta Jaroslava Polačeka, námestníčky primátora mesta Lucie Gurbáľovej  a starostu MČ Košice - Poľov Ladislava Bradu uskutočnilo slávnostné prestrihávanie pásky na novozrekonštruovanom úseku. Stavbu realizovala spoločnosť Eurovia SK a. s. v investičnom náklade 140 272 eur.

Primátor Polaček: Tento rok chceme opraviť dvojnásobok ciest a chodníkov

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo rok 2019 zavŕšiť touto rekonštrukciou. Chcel by som pripomenúť aj ostatné úseky ciest a chodníkov, ktoré v uplynulom roku mesto opravilo. Okrem tejto cesty v Poľove môžu motoristi v našom meste jazdiť aj po novom asfaltovovom koberci na Hlinkovej a Štúrovej ulici, či využívať vyasfaltované chodníky na ulici Laca Novomeského a mnohých iných. Celkovo sme v roku 2019 opravili približne 50 000 metrov štvorcových ciest a chodníkov v celkovej sume 2,5 milióna eur. Pevne verím, že v tomto roku sa nám podarí opraviť dvojnásobok,” uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Samotný termín rekonštrukcií ďalších úsekov ciest závisí od schválenia mestského rozpočtu na rok 2020, o ktorom budú rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí vo februári.

Námestníčka primátora Lucia Gurbáľová, ktorá mala opravu tohto úseku aj v predvolebnom programe, rovnako neskrývala svoje nadšenie: „O túto cestu sa dlhé roky nikto nestaral. Dlhodobo som ako miestna a mestská poslankyňa vnímala výhrady obyvateľov voči jej stavu. Verím, že tento vynovený úsek budú všetci Poľovčania, ale aj Košičania, ktorí ním budú prechádzať, vnímať pozitívne a užívať si ho v plnej kráse.”

Starosta Brada: Máme najkvalitnejšiu príjazdovú cestu zo všetkých mestských častí

„Cesta bola v zúfalom stave a opravy už nepripadali do úvahy. Odkedy sa rekonštrukcia dokončila, vnímam len pozitívne ohlasy obyvateľov a niektorí dokonca hovoria aj o tom, že máme najkvalitnejšiu príjazdovú cestu z košických mestských častí,” tvrdí starosta MČ Košice - Poľov Ladislav Brada.

Podľa jeho slov je v mestskej časti potrebné zrekonštruovať ešte ďalšie 4 úseky ciest, ktoré utrpeli kvôli výstavbe nových rodinných domov. Práve z dôvodu nových stavieb sa na týchto cestách museli realizovať prekopávky, aby sa zabezpečili nové prípojky.

V roku 2020 chce mesto investovať do dopravnej infraštruktúry dvojnásobok

Mesto Košice chce podľa slov primátora Polačeka v najbližších mesiacoch masívne investovať do zlepšenia kvality ciest a chodníkov na svojom území. Ešte v lete v roku 2019 sa rozbehlo verejné obstarávanie na zákazku Stavebná údržba a opravy pozemných komunikácií v predpokladanej hodnote 8,6 milióna eur bez DPH.

Víťazná firma uspela s ponukou, ktorá by predstavovala úsporu viac ako 1,2 milióna eur, respektíve 14 percent voči predpokladanej hodnote zákazky. Súťaž ešte nie je uzavretá kvôli námietkam dvoch neúspešných uchádzačov, ktorí sa obrátili na Úrad pre verejné obstarávanie.

Autor: (Vladimír Fabian, hovorca)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
04.01.2017
Mesto Kežmarok vstúpilo do nového roka bez úverov
Kežmarskej radnici sa v roku 2016 podarilo ušetriť dostatočné zdroje na doplnenie rezervného fondu a koncom decembra splatila zostatok jej jediného bankového úveru.
viac
26.03.2019
Primátor vidí pozitívne zmeny v rozpočte, parkovaní či mestskej polícii
Košický primátor Jaroslav Polaček v utorok bilancoval svojich prvých 100 dní vo funkcii. K pozitívam tohto obdobia zaradil podobu tohtoročného mestského rozpočtu, obnovu výberu parkovného mestom, reformu mestskej polície či nastavenie systému obnovy športovej infraštruktúry.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %