Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.06.2022 03:05

Poltár získal 75-tis. eur od MAS Hornohrad na modernizáciu autobusových zastávok


Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad - -logo


Mesto Poltár získalo dotáciu takmer 75.000 eur od Miestnej akčnej skupiny (MAS) Hornohrad na rekonštrukciu svojich autobusových zastávok. Modernizáciou prejde celkom päť zastávok, ktoré už boli v nevyhovujúcom stave.


"Vybudujeme nové modernejšie zastávky s presklenou konštrukciou, jednotným dizajnom, informáciami o čase najbližších spojov a mapou územia," informovala primátorka mesta Poltár Martina Brisudová. Ako dodala, cieľom projektu je skvalitniť služby obyvateľom mesta, ale aj jeho mestských častí, cestujúcim i všetkým návštevníkom a zatraktívniť tak hromadnú dopravu verejnosti.       

Nové zastávky pribudnú na ulici 13. januára oproti areálu sklární v blízkosti zdravotníckeho zariadenia, ďalej na ulici Obrancov mieru, zmodernizovaná bude aj zastávka na Školskej ulici pri banke a zastávky v mestských častiach Zelené a Slaná Lehota.       

Ako pripomína samospráva, výmenou a modernizáciou autobusových zastávok sa očakáva zvýšenie bezpečnosti cestujúcich najmä vďaka sprehľadneniu nových priestorov zastávok a ich osvetlenia v nočných hodinách. Ich osadenie zároveň povedie k jednoduchšej a menej náročnej údržbe.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
11.02.2022
V okrese Poltár pribúdajú nové zastávky a parkoviská podporené MAS Hornohrad
Rekonštrukciu autobusových zastávok či obecných parkovísk podporila v uplynulých mesiacoch na základe aktuálne otvorenej výzvy Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad. MAS podporuje regionálny rozvoj samospráv a malých podnikov prostredníctvom eurofondov v meste Poltár a v ďalších 12 obciach okresu.
viac
13.06.2022
MAS Hornohrad zaplatila obciam v okrese Poltár obnovu zastávok a parkovísk
Rekonštrukciu autobusových zastávok a obecných parkovísk, ale tiež obstaranie osobných motorových vozidiel, podporila vlani a tento rok Miestna akčná skupina (MAS) Hornohrad.
viac
21.02.2023
Druhá etapa modernizácie zastávok MHD sa začína v týchto dňoch
Po vlaňajších prípravných prácach sa od tohto týždňa bude pokračovať v rekonštrukcii vybraných autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ide o druhú etapu projektu Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %