Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.05.2022 04:15

Poltár získal z Fondu na podporu športu 304 543 eur na modernizáciu telocvične


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Poltár získalo z Fondu na podporu športu finančné prostriedky na modernizáciu mestskej telocvične na Sklárskej ulici. Schválená dotácia predstavuje sumu 304 543 eur.


"Cieľom projektu, do ktorého sa mesto zapojilo, bolo vytvoriť lepšie podmienky pre športovcov každého veku, športových začiatočníkov i profesionálnych športovcov," informovala primátorka Martina Brisudová.

Ako ďalej uviedla, snahou samosprávy je prispieť k utváraniu priaznivých podmienok na rozvoj športu detí, mládeže, športových talentov v meste a širokej verejnosti vrátane zdravotne postihnutých občanov. "Chcem, aby deti a mládež aj dospelí mali kde tráviť efektívne svoj voľný čas a zároveň tým niečo urobili pre svoje zdravie. Zároveň sa podobnými projektmi, kde sa dajú získať mimorozpočtové zdroje, snažíme odľahčiť mestský rozpočet," dodala.

Mesto zo získanej dotácie zateplí obvodový plášť budovy, strechu, vymení okná, dvere. V interiéri haly sa opraví povrch a vymení podlaha hracej plochy telocvične. V areáli mestskej haly sa vybuduje nová bežecká dráha a dve nové multifunkčné ihriská.

"Aktuálny technický stav budovy si už vyžadoval opravy. Zvýšime nielen jej estetickú hodnotu, ale najmä prispejeme k zvýšeniu kvality služieb v oblasti športovej infraštruktúry," pripomenula primátorka.

Celkové výdavky na modernizáciu športovej haly sú vo výške takmer 507 572 eur. Mesto sa tak na projekte bude spolupodieľať 40-percentným spolufinancovaním. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie je určený na máj. Plánované úpravy haly potrvajú približne sedem mesiacov.

"Športovisko bude slúžiť obyvateľom mesta Poltár a jeho okolia. Rovnako ho budú aj naďalej využívať obe základné školy mesta, ako aj športové kluby," doplnila primátorka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
24.09.2020
Mesto chce kompletne zrekonštruovať športovú halu Mier
Športová hala Mier v Bardejove prejde kompletnou rekonštrukciou. Za účasti vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva sa tam tento týždeň konalo pracovné stretnutie.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %