Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
28.05.2022 03:45

Poluvsie: Memoriál Jozefa Gabčíka prilákal na štart niekoľko stoviek bežcov


Snímka zdroj: MO SR


Viac ako tri stovky bežcov sa v sobotu v Poluvsí postavili na štart 28. ročníka Memoriálu Jozefa Gabčíka. História behu siaha do začiatkov 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Informoval o tom zástupca veliteľa pluku Miroslav Modrocký.


"Jedenásťkilometrový beh z Poluvsia do Žiliny bol spočiatku určený iba pre vojakov a policajtov, postupne začali chodiť aj civilní bežci. Neskôr sa podujatie dostalo aj do športového kalendára a stala sa z toho veľká akcia," priblížil Modrocký.       

Sobotnému štartu 28. ročníka behu predchádzala pietna spomienka pri príležitosti 80. výročia atentátu na ríšskeho protektora Reinharda Heydricha a odhalenie pamätnej tabule na dome, v ktorom žil a vyrastal jeden z atentátnikov Jozef Gabčík. Cieľ bol v telovýchovnom areáli 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2018
Pamiatku Jozefa Gabčíka si na jeho memoriáli uctilo vyše 200 bežcov
Na 24. ročníku Memoriálu Jozefa Gabčíka, priameho účastníka atentátu na ríšskeho protektora Reinharda Heydricha v roku 1942 v Prahe, si v sobotu uctilo jeho pamiatku vyše 200 bežcov, ktorí absolvovali trať z Rajeckých Teplíc-Poluvsia do Žiliny.
viac
11.11.2019
Pamiatku padlých vojnových veteránov si uctili pri pamätníku Jozefa Gabčíka
Pamiatku padlých veteránov všetkých vojnových konfliktov od konca prvej svetovej vojny si v pondelok uctili pri pamätníku Jozefa Gabčíka v Rajeckých Tepliciach-Poluvsí.
viac
28.11.2019
V Žiline rokovalo Prezídium Únie miest Slovenska
Väčšina slovenských samospráv bude v budúcom roku zvyšovať dane z nehnuteľností a poplatky. Únia miest Slovenska, ktorej prezídium v stredu, 27. novembra rokovalo v Žiline, predpokladá, že tak urobí až 95 percent jej členov.
viac
14.12.2019
Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj online
Harmonogram a priebeh prác zimnej údržby budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať online.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %