Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.10.2017 01:03

Poprad spustil dopravno-sociologický prieskum v domácnostiach


Snímka zdroj: (kamim.sk).


Mesto Poprad spustilo 9. októbra dopravno-sociologický prieskum, ktorého realizácia bude v popradských domácnostiach prebiehať až do 6. novembra.


„Hlavným cieľom je zlepšenie a zefektívnenie mestskej hromadnej dopravy v meste a odstránenie pretrvávajúcich problémov. Keďže tento zámer je možné dosiahnuť iba na základe presných a pravdivých informácií od veľkej vzorky obyvateľov mesta, chceme z tohto dôvodu požiadať obyvateľov o súčinnosť a pravdivé vyplnenie dotazníka za jednotlivých členov domácností," informoval Ľubomír Hán z oddelenia dopravy na Mestskom úrade v Poprade.       

Prieskum prebieha formou vyplňovania anonymného dotazníka prostredníctvom vyškolených anketárov, ktorí postupne navštívia jednotlivé domácnosti v meste. Tento prieskum je základom pre prípravu a realizáciu opatrení v oblasti dopravy a mobility, ktoré pomôžu podľa Hána zlepšiť dopravnú situáciu v Poprade a prispejú k zvýšeniu kvality života v meste.       

Výsledky prieskumu poskytnú samospráve údaje o dopravnom správaní obyvateľov, ktoré mesto následne použije pre spracovanie plánu dopravnej obslužnosti. „Využijú sa prioritne pri návrhu opatrení v rámci MHD v meste Poprad, ako aj pri tvorbe ďalších strategických dokumentov,“ uzavrel Hán.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
18.09.2017
Do Európskeho týždňa mobilty 2017 sa zapája aj Prešov
Od pondelka 18. septembra do piatku 22. septembra môžu prešovskí vodiči využívať mestskú hromadnú dopravu bezplatne. Stačí mať pri sebe vodičský preukaz.
viac
23.11.2017
Cestári majú najviac práce na Orave, Liptove a Kysuciach
Na cestách II. a III. triedy v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja upravujú cestári zjazdnosť vozoviek v rámci zimnej údržby. Najviac práce je podľa riaditeľa odboru dopravy ŽSK Ivana Mokrého v severných regiónoch Žilinskej župy.
viac
24.01.2018
Prvý plne elektrický autobus zaradia do prevádzky v MHD Poprad
Prvý slovenský plne elektrický autobus značky Leonis Electric výrobcu TROLIGA BUS bude od budúceho týždňa zaradený do testovacej prevádzky v MHD Poprad. Vývoj prototypu trval 2 roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %