Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.10.2019 01:05

Popri okresnej Detve sa v obci Kriváň stavia najviac nájomných bytov


Starosta Kriváňa Imrich Paľko pri rozostavanej štvrtej nájomnej bytovke. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak


V súčasnosti naplno beží výstavba už štvrtej nájomnej bytovky, v ktorej bude 16 bytov, a v príprave je aj stavba ďalšej s 18 bytmi.


"Ak sa všetko podarí naplniť podľa našich predstáv, tak v Kriváni bude onedlho už 92 nájomných bytov," hovorí starosta Imrich Paľko.       

Záujem o byty v dedine, ktorá je najväčšia v okrese, je značný. Napríklad na jar, keď odovzdávali tretiu nájomnú bytovku, mali na 16 bytov až 150 záujemcov.       

"Pri prideľovaní bytov sa však musíme držať pravidiel, ktoré sú dané pre tento typ výstavby," konštatuje starosta. "Ide nám hlavne o to, aby z obce neodchádzali mladé rodiny. Preto byty prideľujeme najmä im," dodáva.       

Nájomné byty, ktoré v obci vystavali v uplynulej dekáde, zvýšili aj počet obyvateľov. V súčasnosti ich má Kriváň viac ako 1700. Okrem nich sa však postavili aj desiatky rodinných domov a obec má pripravené aj pozemky na radovú zástavbu pre ďalších 20 domov.       

Dedina sa rozrastá nielen pre svoju polohu, ale aj pre dobré možnosti zamestnať sa priamo v obci. V stále sa zväčšujúcom priemyselnom parku už dnes pracuje asi 500 ľudí a v prípade zastabilizovania sa talianskeho a českého investora by sa počet zamestnancov mohol priblížiť až k číslu 1000.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
V obci Kriváň začali stavať tretiu nájomnú bytovku
Tretiu nájomnú bytovku začali nedávno stavať v Kriváni v okrese Detva. Najväčšia obec okresu s približne 1700 obyvateľmi už predtým postavila dve nájomné bytovky spolu s vyše 40 bytmi.
viac
12.07.2017
Starosta Mýtnej P. Greksa sa na protest vzdá funkcie
Starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa sa ku koncu aktuálneho roka vzdá svojej funkcie. Ako uviedol, dôvodom je spochybnenie výstavby ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2 v smere od Kriváňa na Košice, za ktoré ako aktivista bojuje už vyše desať rokov.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
24.06.2021
Mesto Šahy pripravuje výstavbu 19 nájomných bytov na Tabáni
Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o poskytnutie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na ich výstavbu, ktorá bude dofinancovaná z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných prostriedkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %