Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
16.01.2020 09:55

Porota a verejnosť rozhodli o najlepších v cestovnom ruchu v PSK


V kategórii Remeslo má zlaté dno zvíťazil výrobca fujár Ladislav Horváth. Snímka: KOCR Severovýchod Slovenska


Laureátov vybrala verejnosť v online hlasovaní, ako i odborná porota na neverejnom zasadnutí v sídle Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.


Šiesty ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja pozná víťazov. „Víťazi vzišli z viac ako 40 nominácií v piatich hlavných kategóriách – osobnosť cestovného ruchu, NAJ produkt, NAJ zariadenie a NAJ zamestnanec cestovného ruchu. V tomto ročníku súťaže pribudla aj nová kategória Remeslo má zlaté dno,“ uviedol František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.

Sedemčlenná porota ocenila štyri osobnosti a dva produkty. Ocenenie za celoživotný prínos v oblasti cestovného ruchu (CR) získal učiteľ, cestovateľ a fotograf 91-ročný Michal Hudák zo Svidníka. Porota udelila cenu za vzdelávanie v oblasti CR riaditeľovi Strednej odbornej školy na ulici Jarmočnej v Starej Ľubovni Vladimírovi Buvaličovi. Oceneným laureátom v podkategórii podnikanie v oblasti CR je Jozefína Guregová, ktorá je organizátorkou všetkých spoločenských, kultúrnych, vzdelávacích, regionálnych a medzinárodných podujatí v Nestville parku v Hniezdnom.

Posledné ocenenie v kategórii osobnosť bolo udelené za rozvoj CR v samospráve Darine Žembovej. Zaslúžila sa o vybudovanie samostatného oddelenia cestovného ruchu na Mestskom úrade v Starom Smokovci, ktorého sa stala vedúcou.

Okrem osobností vybrala odborná porota aj dva produkty CR, ktoré prispeli k rozšíreniu ponuky cestovného ruchu v kraji – Chodník Obchod na Korze a drevený megafón.

Verejnosť rozhodovala prostredníctvom online hlasovania v kategóriách NAJ zariadenie, NAJ zamestnanec cestovného ruchu a vybrala aj svojho favorita v kategórii Remeslo má zlaté dno. Ku dvom produktom CR, ktoré ocenila porota, pridala verejnosť ďalší - Pokušenie Spiša.

NAJ kultúrno-náučným zariadením, atrakciou sa stalo Múzeum špeciálneho školstva v Levoči, NAJ informačným zariadením Dukla Destination vo Svidníku, NAJ reštauráciou Vermex Lokal vo Svidníku a NAJ ubytovacím zariadením Hotel Familia v Starej Ľubovni. Verejnosť ďalej rozhodla o NAJ zamestnancovi, ktorým sa stala Emília Tomaščáková, majsterka odborného výcviku v odbore kuchár v Prešove a NAJ produktom cestovného ruchu sa stalo Pokušenie Spiša – Nestville v Hniezdnom. V kategórii Remeslo má zlaté dno zvíťazil výrobca fujár Ladislav Horváth.

„Všetci nominovaní prispievajú svojimi službami, aktivitami a kvalitou k rozvoju cestovného ruchu v kraji. Veľmi sa tešíme, že aj týmto spôsobom sme tento rok mohli vyzdvihnúť aj prácu miestnych umelcov, remeselníkov,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja prebieha už od r. 2014. Cieľom týchto ocenení je priblížiť a predstaviť verejnosti zaujímavé osobnosti, kvalitné zariadenia, zaujímavé produkty, šikovných remeselníkov a zamestnancov cestovného ruchu. Online hlasovanie prebiehalo od 13. decembra 2019 do 13. januára 2020 na stránke organizácie www.severovychod.sk.

Víťazi si ocenenia prevezmú na výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour 23. januára v Bratislave.

 

 

 

Autor: (Zdroj: tasr, KOCR Severovýchod Slovenska)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Zrušenie krajských organizácií cestovného ruchu ohrozí turizmus
Schôdza NR SR mala v programe aj novelu zákona 91/2010 Z. z., ktorý upravuje fungovanie krajských organizácií cestovného ruchu na Slovensku.
viac
21.01.2018
Verejnosť vybrala zariadenia, zamestnancov a produkty cestovného ruchu
Verejnosť v online hlasovaní vybrala najlepšie zariadenia, zamestnanca a produkt cestovného ruchu Prešovského kraja za rok 2017. Víťazi ankety doplnia výber odbornej poroty, ktorá ocenila štyri osobnosti a trojicu produktov z oblasti turizmu Prešovského kraja.
viac
30.11.2020
Anketu Najlepší v cestovnom ruchu PSK prispôsobili koronakríze
Siedmy ročník ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020 vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Tradičné kategórie tento rok nahradia len dve, reagujú tak na situáciu okolo nového koronavírusu.
viac
08.02.2021
Najlepší v cestovnom ruchu PSK sú značkár i hvezdáreň
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vyhlásila víťazov siedmeho ročníka ankety Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %