Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
22.10.2021 08:15

Poslanci schválili pol milióna eur na podporu regionálneho rozvoja


Ilustračná snímka. (Zdroj: iStock)


Pol milióna eur na podporu regionálneho rozvoja a cestovného ruchu na budúci rok vyčlenili poslanci zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom stredajšom rokovaní.


Žiadatelia sa môžu uchádzať o dotácie vo výške od 3000 eur do 50.000 eur. „Som rád, že sme túto výzvu vyhlásili v predstihu. Verím, že oblastné organizácie cestovného ruchu, miestne akčné skupiny, občianske združenia či neziskové organizácie využijú príležitosť získať prostriedky, otvorená bude do 30. novembra,“ uviedol podpredseda TTSK József Berényi, ktorý zasadnutiu krajského zastupiteľstva predsedal. Zastupiteľstvo odkleplo aj predloženie viacerých žiadostí o eurofondy na modernizáciu troch úsekov ciest druhej triedy, výstavbu častí Vážskej cyklomagistrály na území TTSK, na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.       

Poslanci súhlasili aj s postupnými krokmi TTSK, ktorý pripravuje výstavbu nového internátu vo Veľkom Mederi. Schválili kúpu pozemku v areáli Strednej odbornej školy podnikania v remeslách a službách v Senici na účel výstavby telocvične. Projekt s rozpočtom odhadovaným na viac ako 850.000 eur je súčasťou sedemmiliónového balíka 13 investícií do rozvoja športovej infraštruktúry župných stredných škôl. Na časť dodatočnej, 14. investície, realizáciu multifunkčného ihriska Spojenej školy v Holíči, kraj získal 85.000 eur vďaka predaju pozemku pri bývalom internáte.       

„Z eurofondov sa chystáme spolufinancovať dlho očakávanú rekonštrukciu cestného mosta v Hlohovci, ako aj modernizáciu cesty II/502 pri Dolných Orešanoch. Nevyhnutná je aj oprava mosta cez potok Jarčie pri Šoporni, ktorý je v havarijnom stavebno-technickom stave. Európske zdroje chceme využiť aj na výstavbu súvislého úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Hlohovcom. Z Trnavy sa na ňu bude možné napojiť vďaka úseku medzi automobilkou a obcou Zavar, ktorého súčasťou je aj lávka cez diaľnicu D1. Do konca roka predložíme eurofondové žiadosti o 20 miliónov eur,“ vyjadril sa predseda TTSK  Jozef Viskupič.

Na zasadnutie bola predložená aj informácia o činnosti Zdravá župa, ktorá od júna zabezpečuje zdravotnícky a nezdravotnícky personál v očkovacích centrách. Aktuálne sa pripravuje na podávanie podporných dávok vakcín. Nad rámec očkovania spoločnosť pripravuje rekonštrukciu priestorov na Študentskej v Trnave, kde vznikne zdravotno-sociálne zariadenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
TTSK podporí cyklotrasy na Záhorí sumou 81 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporil samosprávy v okresoch Senica a Skalica celkovou sumou 81 000 eur na obstaranie projektovej dokumentácie pre vznik nových cyklochodníkov v dĺžke približne 24 kilometrov. Informovala o tom riaditeľka odboru financií TTSK Anna Mierna.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
09.07.2021
Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja
Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.
viac
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %