Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.01.2020 05:55

Posypová soľ je nebezpečná pre psie labky, upozorňuje veterinár


Ilustračná snímka (tasr).


Posypová soľ na chodníkoch je nebezpečná pre psie labky. Môže tiež spôsobiť poruchy tráviaceho traktu. Upozorňuje na to veterinár z Komory veterinárnych lekárov SR Arpád Csörgö.


Pri opakovanom pôsobení posypovej soli na labky dochádza k podráždeniu aj popraskaniu kože. To môže viesť k zápalu na vankúšikoch aj medzi pazúrmi na psích labkách, priblížil pre TASR Csörgö. "Posypová soľ môže spôsobiť aj poruchy tráviaceho traktu, pokiaľ nezabránime tomu, aby si psíci soľ z labiek vylizovali," povedal.       

Veterinár radí vystrihať psom osrstené medziprstové priestory, aby sa na ne nelepil sneh a ľad. Po prechádzke by mali majitelia umyť svojim psom labky vlažnou vodou, usušiť ich a natrieť krémom na labky. Vankúšiky sa podľa Csörgöa môžu ochranným krémom natrieť už aj pred prechádzkou. "Ak má psík už labky poranené, je dôležité poradiť sa s veterinárnym lekárom," hovorí Csörgö.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Mestské kúpalisko v Kežmarku bude pripomínať more
V Kežmarku by mali začať na jar s výstavbou mestského kúpaliska. Primátor Ján Ferenčák uviedol, že v lete by malo byť kúpalisko už v prevádzke, pričom bazény by mali byť naplnené slanou morskou vodou.
viac
15.12.2018
Mesto Šaľa žiada obyvateľov o pomoc pri zimnej údržbe, rozdá im posypovú soľ
Šalianska radnica bude počas víkendu rozdávať obyvateľom rodinných domov posypovú soľ. Magistrát chce takýmto spôsobom riešiť problémy so zimnou údržbou komunikácií, o ktorú sa podľa novely zákona musia starať mestá a obce.
viac
09.01.2019
V meste skúšobne rozmiestnili nádoby s technickou soľou
Vranovská samospráva v uplynulých dňoch na území mesta skúšobne rozmiestnila šesť uzatvárateľných 200-litrových nádob s technickou soľou, ktoré sú vybavené aj lopatkou na jej naberanie. Osadili ich v kopcovitých častiach mesta, a to na Okulke, Sídlisku 1. mája a na Viniciach.
viac
10.12.2019
Mesto rozdalo obyvateľom posypovú soľ
Šalianska radnica rozdávala aj tento rok obyvateľom mesta posypovú soľ. Počas víkendu magistrát rozvážal soľ do rodinných a bytových domov i do prevádzok v správe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %