Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.10.2016 12:59

Považská Bystrica chce predať budovu kultúrneho strediska


Pobočka Považskej knižnice v kultúrnom stredisku.


Mesto Považská Bystrica chce predať budovu bývalého mestského kultúrneho strediska na sídlisku SNP. V nevyužívanej budove je pobočka Považskej knižnice, ktorú presťahujú do priestorov neďalekej základnej školy.


Podľa hovorkyne mesta Považská Bystrica Ivety Kováčikovej bola všeobecná hodnota nehnuteľností stanovená na základe znaleckého posudku zo septembra tohto roku vrátane pozemku a príslušenstva na 315 000 eur. „Jediným hodnotiacim kritériom je najvyššia ponúkaná kúpna cena, pričom návrh využitia musí byť v súlade s územným plánom mesta,“ doplnila hovorkyňa.       

„Ide o budovu, ktorá je prázdna a mesto ju nevyužíva. V súčasnosti tu pôsobí len knižnica, ale dohodli sme s Trenčianskym samosprávnym krajom, že ju presťahujeme do voľných priestorov na Základnej škole SNP, čím pomôžeme aj tejto škole. Knižnica sa bude spolupodieľať na energiách, a tak sa škole znížia náklady,“ vysvetlil primátor Karol Janas.      

Ako dodal, knižnicu by mali presťahovať na prízemie budovy školy. Momentálne pripravujú priestory na sťahovanie. Prevádzka knižnice nebude závislá od prevádzky školy, otvorená bude aj počas prázdnin a mimo vyučovania. Presťahovať by ju mali počas októbra a novembra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
03.01.2018
Mestu sa podarilo predať chátrajúcu budovu bývalej vojenskej správy
Považskej Bystrici sa po niekoľkých rokoch podarilo na tretí pokus predať budovu bývalej vojenskej správy v centre mesta. Vo verejnej obchodnej súťaži ju predala za 281 000 eur spoločnosti, ktorá je zároveň vlastníkom Kúpeľov Nimnica.
viac
24.08.2019
Samospráva rozdá prvákom 400 balíčkov so školskými potrebami
Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Považská Bystrica nastúpi v septembri 323 prvákov, čo je o 20 viac ako v minulom školskom roku. Aj v tomto roku dostanú prváčikovia od mesta darček v podobe balíčka so základnými školskými potrebami.
viac
19.12.2023
MsKS a mestská knižnica prechádzajú modernizáciou za vyše 320-tis. eur
Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Revúcej i mestská knižnica S. Reussa prechádzajú modernizáciou za vyše 320.000 eur. Vďaka dotácii sa v dome kultúry podarilo obnoviť divadelnú sálu a zaobstarať nové vybavenie. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %