Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.06.2021 12:30

Poznatky z terénu sú pre ZMOS veľmi dôležité


Snímka z rokovania. Zdroj: (ZMOS).


Pracovné plenárne rokovanie Regionálneho združenia miest a obcí (RZMO) Tekov sa uskutočnilo na Podbanskom.


Na pozvanie predsedu RZMO Tekov a starostu obce Santovka Ľubomíra Lőrincza sa ho v utorok 15. júna 2021 zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. 

V úvode informoval o aktuálnej práci ZMOS i jeho stratégii do nasledujúceho obdobia, nevyhol sa ani téme organizačných a personálnych zmien, ktorými ZMOS prešlo. „Pre nás sú takéto stretnutia s kolegami starostami a primátormi veľmi dôležité. Chceme mať čo najviac najpresnejších informácií z terénu, aby sme vedeli, kde nás tlačí topánka a samozrejme potom hľadali potrebné riešenia. To je našou úlohou a v týchto aktivitách budeme určite ďalej pokračovať,“ zdôraznil predseda ZMOS Branislav Tréger a podrobnejšie opísal, čo bolo témou stretnutia s predstaviteľmi RZMO Tekov. 

„Hovorili sme o stavebnom zákone, o zákone o verejnom obstarávaní, o novom programovacom období, o fungovaní Miestnych akčných skupín i o dočerpaní IROPu. Pre samosprávy je veľmi pálčivým problémom odpadové hospodárstvo. Pri školstve sme sa venovali i predprimárnemu vzdelávaniu, nevynechali sme ani modernizáciu verejnej správy a možnosti jej financovania do ďalších období,“ informoval Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2021
DEŇ KOMUNÁLU v Zborove a Giraltovciach
Združenie miest a obcí Slovenska v stredu a vo štvrtok pokračovalo v podujatí DEŇ KOMUNÁLU. Aj tieto rokovania v regiónoch kopírovali mnohé problémy, s ktorými sa stretávajú mestá a obce naprieč krajinou.
viac
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
26.08.2021
U ministra riešili aktuálne témy v sociálnej oblasti
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa spolu s Boženou Kováčovou, predsedníčkou Sekcie sociálnych vecí a marginalizovaných komunít ZMOS a starostkou obce Jánová Lehota, zúčastnili pracovného stretnutia na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.
viac
28.01.2022
Predseda ZMOS debatoval s dolnoliptovskými samosprávami
Viaceré aktuálne témy zo života samospráv boli témou zasadnutia Ružomberského združenia mesta a obcí (RZMO), ktorého sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %