Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.06.2016 08:30

Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom


Víťazi prvého ročníka súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.


Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.


Nadácia pracovala s pilotnými komunitami a vypracovala metodiku skúseností s vytváraním deťom a mladým ľuďom priateľskej komunity (na stiahnutie: http://www.codetipotrebuju.sk/prirucka-komunity-priatelske-detom-a-mladym-ludom/).

Do programu „Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom“ sa aj v roku 2016 môže zapojiť ktorákoľvek obec či mesto na Slovensku, ktoré má záujem dlhodobo a systematicky podnikať kroky v prospech detí a mladých ľudí vo svojej komunite.

Najbližšie podujatie, kde môžete získať skúsenosti a stretnúť sa s novými kolegami, bude Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom 27. – 29. 6. 2016 vo Zvolene.

Pozvánka na tréning je k dispozícii na http://www.codetipotrebuju.sk/wp-content/uploads/2016/05/Pozvanka_KPDaML%CC%8C_2016_NDS.pdf

Tréning je určený zástupcom samospráv, ktorí sú v nej zodpovední za deti a mladých ľudí, pracovníkom s deťmi a mladými ľuďmi, mládežníckym vedúcim, mladým vedúcim, dobrovoľníkom mladým vekom i duchom, pracovníkom s marginalizovanými a znevýhodnenými skupinami detí a mladých ľudí a pod.

Lektori: Aneta Chlebničanová a Rastislav Očenáš (Nadácia pre deti Slovenska), Peter Lenčo (IUVENTA -Slovenský inštitút mládeže)

Viac informácií na: www.nds.sk , www.codetipotrebuju.sk

                                    

Autor: (nds)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2018
Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom
V súčasnosti v obciach i mestách na Slovensku čoraz viac rezonuje potreba cielenej a efektívnej práce s deťmi a mladými ľuďmi v rámci miestnych komunít.
viac
30.05.2019
Súčasťou snemu ZMOS bolo udeľovanie prestížnych ocenení
Už tradične je súčasťou snemu Združenia miest a obcí Slovenska oceňovanie v rámci dvoch aktivít. Ide o Oskara bez bariér a Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom.
viac
13.07.2020
Európska iniciatíva „Podpora zamestnanosti mladých ľudí“
Európska komisia minulý týždeň prijala opatrenia na rozvoj potenciálu a podporu zamestnanosti mladých ľudí.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %