Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.06.2021 12:40

Prázdninové potulky s kronikárom


Banner.


Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.


Oživovanie historických centier miest poznávacími aktivitami s netradičným sprievodcom – hercom, ktorý je oblečený v historickom kostýme je pre návštevníkov miest veľmi zaujímavým a vyhľadávaným spestrením návštevy mesta. Ide o akési “divadelné predstavenie” jedného herca vo verejnom priestore.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 (počas každej soboty a nedele v júli a auguste) priniesť túto obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History” (živá história) aj návštevníkom mesta Prešov.

Účelom tejto aktivity je produktová inovácia tradičných prehliadok mesta a oživenie destinačnej ponuky mesta Prešov počas letnej turistickej sezóny 2021 s prínosom podporiť jednodňovú a víkendovú návštevnosť mesta a postupne predlžovať pobyt mestského návštevníka v destinácii Šariš.

Podujatie vzniklo s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

 

Autor: (OOCR Región Šariš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %