Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
10.08.2022 09:30

Prázdniny v mestských školách využili na rekonštrukcie


Ilustračná snímka: (tasr).


Prázdninové mesiace využívajú v mestských školách v Liptovskom Mikuláši na renovačné práce. Žiaci sa tak v septembri vrátia do modernejších priestorov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


"Robí sa všetko, čo nie je možné počas školského roka, keď sú triedy plné detí. Pod dohľadom riaditeliek a školského personálu upravujú robotníci interiéry aj areály, maľujú učebne, opravujú hygienické zariadenia, zveľaďujú záhrady a čistia pieskoviská," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej-Martákovej na Nábreží renovujú priečky medzi triedami a chodbami, pretože sa na ich funkčnosti podpísal čas. "Odstránili sme staré okná, čiastočne domurovali staré priečky a osadili nové okná. Všetko v záujme bezpečnosti, ale aj zestetizovania priestoru. Tiež sme vo vlastnej réžii vymaľovali jedáleň," zreferovala riaditeľka školy Vlasta Kovačicová.

V podbrezinskej ZŠ nesúcej meno Janka Kráľa pokračujú v prerábaní toaliet a v maľovaní schodísk. "Žiaci sa môžu tešiť na novovybudovaný chodník a revitalizované okolie jazierka," povedala hovorkyňa mesta.

Rôzne opravy spustili aj všetky materské školy. Na Vranovskej pribudnú nová kúpeľňa či radiátory. V školskej záhrade na Palúčanskej opravujú chodník. V Materskej škole 4. apríla opravujú ústredné kúrenie, potrebná je aj renovácia nábytku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
25.07.2022
Stredné školy prechádzajú cez leto rekonštrukciami za 7,6 milióna eur
Rekonštrukciami za 7,6 milióna eur prechádzajú počas leta stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK). Zo 63 škôl na Gemeri, Spiši, Above a Zemplíne má prejsť obnovou viac ako tretina z nich. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
27.06.2023
S výmenou strechy plavárne chcú začať v auguste za plnej prevádzky
Krytá plaváreň v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. Mesto na jej obnovu načerpá úver 200 000 eur, výsledná cena vyjde zo súťaže na dodávateľa prác.
viac
28.09.2023
Začíname s rekonštrukciou Vrbického mosta v Liptovskom Mikuláši
V pondelok (2.10.2023) dôjde k uzávere mostného objektu ponad rieku Váh v k.ú. mesta Liptovský Mikuláš. Na stavenisku momentálne prebiehajú prípravné a práce spojené so zriadením obchádzkovej trasy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %