Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
15.05.2024 12:05

Pre Miestnu občiansku a preventívnu hliadku otvorili novú centrálu


Snímka zdroj: mesto Michalovce


V Michalovciach otvorili novú centrálu pre Miestnu občiansku a preventívnu hliadku (MOPS). Nahradí priestory v základnej škole na sídlisku Východ, ktoré využívali doteraz.


Náčelník Mestskej polície (MsP) v Michalovciach Dušan Šanta pre TASR uviedol, že za výhodu považuje najmä to, že príslušníci MOPS budú bližšie k centrále MsP.         

"Každý deň sa do služby prihlásia už priamo na centrále, kde zároveň aj dostanú inštruktáž," doplnil. Nové priestory patria mestu, doteraz boli nevyužívané. Podľa náčelníka si vyžiadali menšie úpravy, do ktorých zainvestovala MsP.         

Pre hliadkujúcich príslušníkov MOPS obstarala MsP aj dva nové služobné bicykle. "Vieme príslušníkov operatívne presúvať a budú k dispozícii na viacerých miestach, lebo na bicykli prejdú trasu rýchlejšie ako peši," dodal.         

MOSP disponuje 12 pracovníkmi, ktorí pôsobia najmä v lokalitách ulíc Mlynská, Gerbová, Fidlíková či Staničná. Ich úlohou je upozorniť na neprispôsobivé, protispoločenské či protiprávne konanie. Dohliadajú aj na dochádzku detí do školy a taktiež monitorujú a predchádzajú konfliktom medzi ľuďmi v komunite, v prípade potreby kontaktujú MsP.         

Šanta uviedol, že MOPS v Michalovciach pôsobí od roku 2019 a jej činnosť na území mesta je dlhodobo pozitívne hodnotená. Súčasný projekt MOPS, ktorý plynulo nadväzuje na dva predchádzajúce, prebieha od júla 2023. Je financovaný z Európskeho sociálneho fondu, trvať má do konca roka 2025.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Miestna občianska poriadková služba čoskoro začne činnosť aj v Starej Ľubovni
Projekt „Zriadenie miestnej občianskej poriadkovej služby v Starej Ľubovni (MOPS)“ sa posúva do ďalšej etapy, ktorou je samotná činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby. Už od 1. decembra 2017 začnú jej členovia aktívne pôsobiť na celom území mesta.
viac
11.07.2019
Mesto zriadilo miestnu občiansku poriadkovú službu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou zriadila miestnu občiansku poriadkovú službu. Jej členovia budú nápomocní mestskej a štátnej polícii pri dohľade nad dodržiavaním zákonov, mestských vyhlášok, verejného poriadku, nočného pokoja, a to najmä v lokalitách, kde sídli marginalizovaná rómska komunita.
viac
02.07.2020
Nová policajná aplikácia má umožniť diskrétne nahlásenie domáceho násilia
Umožnenie diskrétneho oznámenia domáceho násilia a ochrana obetí násilia je hlavným cieľom novej policajnej mobilnej aplikácie Pomáham chrániť. Pilotne ju testujú v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK), do konca roka by sa mala rozšíriť na celé Slovensko.
viac
27.11.2023
Revúca získala na občianske hliadky vyše 330-tis eur, budú mať osem členov
Mesto Revúca získalo z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity vyše 330-tis.eur na zriadenie miestnej občianskej a preventívnej služby (MOPS). Takzvané občianske hliadky budú mať osem členov a podieľať sa budú na udržiavaní verejného poriadku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %