Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.06.2017 11:01

Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská


Hneď niekoľko podporených projektov má Spojená škola Svätej Rodiny v Petržalke, kam zavítal aj bratislavský župan, aby si pozrel priamo na mieste ideu školy.


Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.


„Práve na Gercenovej v Petržalke je ukážková symbióza spolupráce medzi súkromným školstvom, samosprávou a občianskymi komunitami, kde máme viacero podporených projektov podporených z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy. Sú tam dva športové projekty. Jeden je podporený priamo a jeden cez občianske združenie. Základnou logikou je podporovať všetky aktivity, ktoré pomáhajú študentom, mladým ľuďom, ale aj širokej verejnosti viac športovať, najmä na takých miestach, kde je veľa ľudí alebo kde sa inak na podporu nedostane. Petržalka potrebuje športoviská priamo medzi domami, stačí sa prísť pozrieť na Gercenovu, či to bude skaterská dráha alebo multifunkčné ihrisko, bude to na sto percent využité po celý rok,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Finančnú podporu na vybudovanie multifunkčného ihriska poskytol škole aj Bratislavský samosprávny kraj, ktorý ho podporil cez dotačný mechanizmus sumou vo výške 5 000 tisíc eur. Škola má veľký areál, v rámci ktorého sa nachádzajú tri betónové ihriská v zlom stave, ktoré treba obnoviť. Práve jedno z nich sa prebuduje na multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom a určené bude predovšetkým pre loptové hry a aj tenis. Slúžiť bude deťom aj v rámci telesnej výchovy, ale aj rodičom, športovým klubom, s ktorými škola spolupracuje a všetkým, ktorí prejavia záujem.

Škola zároveň plánuje vybudovať aj skateovú dráhu, ktorú takisto finančne podporil z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy Bratislavský samosprávny kraj.

„Naša škola sa spojila s asociáciou skateboardingu s tým, že asociácia chce v rámci nášho areálu vybudovať skateovú dráhu pre všetkých. Pre všetky deti, ktoré sú v rámci Petržalky, pre našich žiakov a pre všetkých, ktorí majú blízko ku skatu a chcú ho využívať. Ten priestor bude otvorený, bude slúžiť pre všetkých a čo sa týka nákladov a celého vybudovania skateovej dráhy, tak asociácia skatu s našou podporou podala projekt na Bratislavský samosprávny kraj. V rámci projektov, ktoré boli dotáciami podporené, získali na tento projekt 7 tisíc. Čo úplne postačuje na kompletné vybudovanie celej skateovej dráhy,“ doplnila Helena Janošíková, riaditeľka školy.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
15.03.2017
Žilina opäť podporí aktivity občanov a občianskych združení
Mesto Žilina v tomto roku podporí aktivity občanov a občianskych združení, a to až vo výške 296 000 eur. Záujemcovia sa môžu uchádzať o finančnú podporu v oblastiach: kultúra, vzdelávanie, šport, sociálna a zdravotná oblasť a životné prostredie.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %