Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2020 08:15

Pre obchádzkovú trasu na Muráni platí nový harmonogram pre prejazd


Poškodený úsek cesty medzi Muráňom a Prednou Horou.


Súčasťou rekonštrukčných prác na poškodenom úseku cesty medzi Muráňom a Prednou Horou je aj úprava obchádzkovej trasy, ktorá vedie cez Národný park Muránska planina. Spoločnosť Skanska SK už s prácami začala, do ich ukončenia platí na obchádzke nový harmonogram prejazdu.


Spevnenie výhybní, krajníc, montáž zvodidiel a lokálne opravy vozovky. To sú práce, ktoré aktuálne prebiehajú na dočasnej obchádzkovej trase medzi Muráňom a Muránskou Hutou, ktorá vedie cez Národný park Muránska Planina.

Na trase, ktorou môžu prechádzať len vozidlá s povolením, preto až do ukončenia prác platí nový harmonogram prejazdu.

„Aktuálny stav je taký, že v smere od Muránskej Huty je premávka umožnená v časoch 7:45 podľa SSZ a potom v čase 9:45,12:45,15:45 a 16:45, potom už každú hodinu. V opačnom smere to je v čase 8:15, 11:15,14:15,15:15 a 17:15, potom už každú hodinu,“ informoval Peter Ošvát, vedúci výrobného strediska Skanska SK.

Mimo určeného harmonogramu je umožnený prejazd vozidlám lesov a záchranných zložiek, tiež autobusom a v nevyhnutných prípadoch aj ďalším.

„Priebežne komunikujeme so starostami obcí, ktorí vydali povolenia na prejazd po obchádzke tak, aby boli o aktuálnej situácii informovaní aj obyvatelia. V maximálnej miere sa im snažíme vyhovieť, a preto sú na začiatku a na konci obchádzky naši regulovčíci, ktorí informujú každého, kto by chcel prejsť, aká je aktuálna situácia,“ doplnil Peter Ošvát.

Ukončenie prác na obchádzkovej trase je predbežne naplánované na 29. novembra, obmedzenie dopravy je nevyhnutné pre ich plynulý a čo najrýchlejší priebeh.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2017
V rokline Kyseľ v Slovenskom raji pribudol nový ferratový chodník
Roklina Kyseľ v Slovenskom raji, ktorú vlani v auguste po 40 rokoch otvorili, je po viac ako sedemmesačnej uzávere opäť prístupná pre turistov. Novinkou tohtoročnej sezóny je stometrový ferratový chodník v spodnom úseku pri nástupe.
viac
22.12.2020
Mesto Prešov v spolupráci s NDS rekonštruuje cestu Za Kalváriou
Mesto Prešov opravuje cestu na ulici Za Kalváriou. Vybudovaná bude nová dažďová kanalizácia a v ďalšej fáze rekonštrukcie pribudne nový asfalt.
viac
14.04.2021
Práce na ceste na Muráni po zime pokračujú
Po zimnej prestávke začala spoločnosť Skanska SK s druhou etapou prác na sanácii zosuvu cesty II/531 medzi Muráňom a Muránskou Hutou. Včera si bol úsek prezrieť aj predseda BBSK Ján Lunter, ktorý zároveň informoval o nevyhnutných úplných uzáverách. Tie začnú 3. mája a potrvajú predbežne do 18. júla.
viac
03.12.2021
Rekonštrukcia cesty na Muráni skončila, kraj a zhotoviteľ splnili sľub
Rekonštrukcia cesty II/531 medzi Muráňom a Muránskou Hutou, ktorú v júni minulého roka vážne poškodili prudké prívalové dažde, je na konci. Trvala desať mesiacov, stála viac ako 7,5 milióna eur a patrila medzi najnáročnejšie rekonštrukcie v kraji vôbec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %