Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.11.2019 09:10

Pred pätnástimi rokmi smelá vízia, dnes neoddeliteľná súčasť našej školy


Školský autobus Gbely


Obavy, keď ráno odchádza dieťa do školy a poobede sa z nej samé vracia, pozná určite každý rodič, ktorého dieťa navštevovalo či navštevuje nižšie ročníky základnej školy. A ak má dieťa ráno cestovať za školou niekoľko kilometrov hromadnou dopravou do inej obce, obavy sa často menia na strach.


V našej Základnej škole s materskou školou v Gbeloch tieto pocity rodičia nepoznajú. Už pätnásť rokov je dennodennou samozrejmosťou, že všetky deti z okolitých obcí Petrova Ves, Letničie a Smolinské, ktoré navštevujú našu školu, ráno bezpečne privezie a poobede odvezie náš školský autobus. Denne sa takto pohodlne dopraví do školy aj zo školy viac ako 120 žiakov.

Okrem dopravy do školy a zo školy využívame autobus na rôzne výlety, exkurzie, plavecký či korčuliarsky výcvik žiakov našej školy. Vlastný školský autobus radí našu školu medzi jedinečné školy v rámci celého Slovenska (podľa našich informácií je na Slovensku iba jedna obdobná).

Pred pätnástimi rokmi to bola smelá vízia a myšlienka predstaviteľov mesta Gbely, dnes je to každodenná súčasť našej školy, ktorú si vážime a tešíme sa z nej.

 

Autor: Mgr. Dávid Jureňa


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
ZŠ v Buzici má žiakov z 18 obcí, zváža ich aj školský autobus
Základná škola (ZŠ) v obci Buzica v okrese Košice-okolie je národnostnou školou s vyučovacím jazykom maďarským. V súčasnosti do nej chodí viac ako 150 žiakov z celkovo 18 obcí regiónu. Pri cestovaní za vyučovaním im pomáhajú 21-miestny školský a 45-miestny obecný autobus.
viac
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
03.10.2020
V Trstenej bude premávať bezplatný školský autobus
V Trstenej začne od pondelka (5. 10.) premávať bezplatný školský autobus pre deti z mestských častí Ďurdinová a Vyšný Breh. Zavezie ich priamo pred základnú školu.
viac
12.02.2022
Školský bazén v Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci
Plaváreň na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci. Vchádzať do veľkého plaveckého bazéna im najnovšie umožní špeciálny zdvihák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %