Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
23.05.2020 01:05

Predseda ZMOS Branislav Tréger rokoval s predsedom parlamentného výboru


Snímka zo stretnutia


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger vo štvrtok 14. mája rokoval na pôde parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj.


Hlavnými témami rokovania s predsedom výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj Jozefom Lukáčom bola spolupráca na úrovni parlamentného výboru a Združenia miest a obcí Slovenska vo vzťahu k využívaniu dát, analytických dokumentov aj dopadových štúdií, ktoré ZMOS intenzívne vypracováva k rôznym oblastiam fungovania miestnej územnej samosprávy. Ďalšou témou bola príprava komisie, ktorá bude pod parlamentným výborom pôsobiť v oblasti reformy verejnej správy.

Na spoločnom rokovaní sa zúčastnila aj dlhoročná starostka obce Chmelnica a zároveň poslankyňa zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja Zita Pleštinská, ktorá je zároveň členkou tohto parlamentného výboru a podpredsedníčkou výboru NR SR pre európske záležitosti. Rokovanie sa preto týkalo aj aplikácie Európskej charty miestnej samosprávy v rámci prijímanej legislatívy.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2019
V dňoch 26. a 27. novembra 2019 sa uskutočnilo siedme rokovanie Rady ZMOS
Zásadným bodom bolo prerokovanie stanoviska ZMOS k rozpočtu verejnej správy na roky 2020 – 2022, ktoré predložil výkonný podpredseda Jozef Turčány.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
13.01.2021
ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %