Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2022 08:00

Predseda ZMOS debatoval s dolnoliptovskými samosprávami


Snímka zdroj: (ZMOS).


Viaceré aktuálne témy zo života samospráv boli témou zasadnutia Ružomberského združenia mesta a obcí (RZMO), ktorého sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.


V úvode sa hovorilo najmä o školstve. „Zazneli niektoré pripomienky z aplikačnej praxe týkajúce sa najmä zákona o neverejných poskytovateľoch v rámci výchovy a vzdelávania.  Diskutovalo sa o zákone i o problémoch, ktoré do budúcnosti môžeme čakať napríklad pri náporoch na mestské či obecné rozpočty,“ ozrejmil predseda ZMOS Branislav Tréger.

Zasadnutie RZMO sa vo štvrtok 27. januára 2022 uskutočnilo v Bešeňovej a viedol ho predseda RZMO a primátor mesta Ružomberok Igor Čombor. Ten privítal aj hostí, medzi ktorými bol aj honorárny konzul Gruzínska v Slovenskej republike a podnikateľ v cestovnom ruchu Nodari Giorgadze.

„Hovorili sme aj o dopadoch prijatých protipandemických opatrení na odvetvie cestovného ruchu. Zvlášť ich pociťuje aj taká známa turistická obec, ktorou Bešeňová nepochybne je,“ poznamenal Branislav Tréger, ktorý účasť na takýchto stretnutiach s kolegami primátormi a starostami považuje za veľmi dôležitú. 

Predstavitelia samospráv z regiónu dolného Liptova hovorili aj obrovskom náraste ceny za elektrickú energiu, pripravovanej novele stavebného zákona a v debate nevynechali ani problematiku životného prostredia.

RZMO, ktoré je regionálnym združením ZMOS, má 25 členov – mesto Ružomberok a 24 obcí okresu Ružomberok. 

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2020
Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
16.06.2021
Poznatky z terénu sú pre ZMOS veľmi dôležité
Pracovné plenárne rokovanie Regionálneho združenia miest a obcí (RZMO) Tekov sa uskutočnilo na Podbanskom.
viac
09.07.2021
Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS
Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %