Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
09.04.2022 12:00

Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia


Delegáti snemu


Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.


Patrí medzi ne aj pripravovaná novela stavebného zákona, zvyšovanie cien stavebných materiálov i energií, čerpanie eurofondov, problematika školstva i životného prostredia. Predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger po svojom vystúpení, v ktorom hovoril aj o viacerých aktivitách ZMOSu v ostatnom období, odpovedal na otázky a podnety svojich kolegov z turčianskeho regiónu. 

„Ľudia, ktorí vykonávajú prácu v samospráve, sú niekedy aj čarodejníkmi. Klobúk dole pred vašou náročnou prácou. Pre nás v ZMOSe je základom mať poznatky priamo z terénu. Aplikačnú prax považujeme za veľmi dôležitú, aby sme aj vaše pripomienky a skúsenosti mohli predostrieť predstaviteľom štátu pri spoločných rokovaniach. Preto vždy rád prijmem pozvanie na snemy našich regionálnych združení,“ uviedol Branislav Tréger.

Členovia ZMOT sa na svojom šiestom sneme venovali aj voľbe člena Rady ZMOT a voľbe delegátov na snem ZMOS.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
Rokovalo predsedníctvo Združenia miest a obcí Liptova
Prostredníctvom videokonferencie sa v piatok 15. januára 2021 uskutočnilo zasadnutia predsedníctva Združenia miest a obcí Liptova, ktoré zvolal jeho predseda a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
06.09.2021
ZMOS sa pripravuje na rokovanie 31. snemu
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoje najdôležitejšie podujatie roka. V dňoch 8. a 9. septembra 2021 sa uskutoční v poradí 31. snem. Bude zároveň oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990.
viac
27.04.2022
Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia
Pracovné rokovanie snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktoré má bezmála 50 členov, zvolal a viedol jeho predseda a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Pozvanie medzi kolegov zo samospráv prijal aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
04.03.2023
Snem Združenia miest a obcí Liptova
Aj za účasti predsedu ZMOS Branislava Trégera sa uskutočnil snem Združenia miest a obcí Liptova, ktorý zvolal a viedol jeho predseda, primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %