Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.06.2021 10:35

Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv


snímka zdroj: (ZMOS).


Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.


Pozvanie prijal aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger a predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. Hostí privítal predseda ZMOK a primátor mesta Turzovka Ľubomír Golis. V úvode poďakoval predsedovi ZMOS za aktivitu počas pandemickej situácie. „Z Kancelárie ZMOS sme vždy dostávali aktuálne informácie. Všetky, ktoré nám boli zaslané, boli pre nás užitočné.“ 

O pandemickej, ale i aktuálnej situácii s očkovaním hovorila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. V rozhovore s primátormi a starostami bola reč aj o stave ciest a mostov v správe ŽSK v regióne Kysúc, ale i o celkovej údržbe komunikácií. Hovorilo sa aj o príprave cyklotrás, kde je kraj, podľa slov svojej predsedníčky, skôr koordinátorom ako realizátorom. Členovia ZMOK poukázali aj na nedostatok lekárov v niektorých oblastiach. 

Predseda ZMOS Branislav Tréger stretnutie so zástupcami samospráv na Kysuciach označil za veľmi podnetné. „Spolu s ďalšími kolegami a spolupracovníkmi trávime v rámci ZMOS veľa času v území, kde zbierame podnety a informácie na rôzne témy. Toto stretnutie nebolo výnimkou. Máme veľmi veľkú možnosť prinášať informácie priamo z terénu a z aplikačnej praxe,“ zdôraznil Branislav Tréger, ktorý prítomných informoval aj o aktivitách a stratégii ZMOS do ďalšieho obdobia. 

Témou rozhovorov bola aj aktuálna či pripravovaná legislatíva. Hovorilo sa o pripravovanom stavebnom zákone, financovaní samospráv, školstve či o problematike odpadového hospodárstva.   

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
14.01.2021
Vyhlásenie ZMOS k zvukovej nahrávke z rokovania vlády SR
Združenie miest a obcí Slovenska reaguje na publikovanú zvukovú nahrávku z rokovania vlády SR.
viac
16.06.2021
Poznatky z terénu sú pre ZMOS veľmi dôležité
Pracovné plenárne rokovanie Regionálneho združenia miest a obcí (RZMO) Tekov sa uskutočnilo na Podbanskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %