Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.09.2020 12:22

Predseda ZMOS s poľnohospodármi a potravinármi


Snímka z valného zhromaždenia.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger prijal pozvanie liptovských poľnohospodárov a potravinárov a zúčastnil sa valného zhromaždenia Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (LPPK). Uskutočnilo sa vo štvrtok 17. septembra 2020 v Demänovskej doline.


Podpredseda LPPK Slavomír Moravčík informoval, že organizácia má aktuálne 32 členov. Predseda LPPK Miroslav Štefček podrobne hovoril o dosiahnutých výsledkoch v uplynulom období  i o viacerých problémoch, s ktorými zápasia nielen liptovskí poľnohospodári a potravinári. 

Pre predsedu ZMOS Branislava Trégera bola účasť na valnom zhromaždení LPPK veľmi dôležitá. „Obce a mestá sa spolu s poľnohospodármi podieľajú na tvorbe krajiny a fungujú vo vzájomnej interakcii. Veľa problémov poľnohospodárov a potravinárov je aj problémami nielen občanov, ale i obcí ako takých. Je to taký súzvuk, prečo treba vedieť jednotlivé dáta o tom, ako napríklad poľnohospodári s potravinármi hospodárili a následne, ako im vieme pomôcť my aj štát. Samozrejme, tieto poznatky treba dostávať do aplikačnej praxe tak, aby potravinová bezpečnosť a hlavne sebestačnosť boli realitou. Poznatky ktoré som získal, doplnia mozaiku informácií z terénu v tomto odvetví,“ povedal predseda ZMOS Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2020
Branislav Tréger: Naša kultúra je krehká a zraniteľná, potrebuje pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger dnes požiadal ministerku kultúry o pomoc pre kultúrne zariadenia samospráv.
viac
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
09.12.2020
B. Tréger: Účinná prevencia je najlepší spôsob predchádzania problémom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v utorok (8.12.) zúčastnil rokovania s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom a tiež so zástupcami Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
viac
07.06.2021
Predseda ZMOS navštívil zástupcov kysuckých samospráv
Spoločné rokovanie Združenia miest a obcí Kysúc (ZMOK) sa v piatok 4. júna 2021 uskutočnilo v obci Zákopčie (okres Čadca). Zástupcovia samosprávy z Kysúc hovorili o viacerých aktuálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %