Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.08.2020 03:00

Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami


Snímka zo stretnutia.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.


Združenie obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu má 26 členov – mesto Šahy a 25 obcí. Predsedom združenia je primátor Šiah Štefan Gregor, ktorý je zároveň podpredsedom ZMOS  a predsedom komory miest. V úvode zasadnutia privítal nového prednostu Okresného úradu v Leviciach, ktorým sa stal Pavol Dlábik.

Na rokovaní bola schválená správa o hospodárení združenia v uplynulom roku, návrh rozpočtu a výška členského príspevku na tento rok i delegovanie zástupcov na 31. snem ZMOS. Zástupca Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny informoval o aktuálnej situácii a vývoji nezamestnanosti v regióne.

Najviac času z viac ako dvojhodinového stretnutia prítomní venovali diskusii. Branislav Tréger v jej úvode predstavil ZMOS, informoval o zmenách, ktoré sa v ňom udiali a priblížil aktuálne aktivity združenia. „Staviame na pilieroch, ktorými sú komunikácia, apolitickosť a valídnosť údajov, s ktorými pracujeme a ktoré by si mal štát prevziať. Problémy, ktoré má tento región, sa veľmi stotožňujú s tými ostatnými: životné prostredie, financovanie samospráv a infraštruktúra ako taká,“ ozrejmil predseda ZMOS. Dodal, že v tomto regióne je najväčší problém s odkanalizovaním obcí i plynofikáciou.

„Starostovia poukázali aj na problémové čerpanie eurofondov. Veľkým problémom je Environmentálny fond: zmluvy zo strany samospráv sú administrované, no nie sú podpísané zo strany štátu, procesy meškajú. Hovorili sme aj o príprave na nové programové obdobie 2021-2027,“ dodal Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2020
Prvé stretnutie predsedu ZMOS s ministrom dopravy k výstavbe nájomných bytov
Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal v piatok 7. augusta 2020 navštívil Okres Ružomberok v rámci kontrolného dňa na výstavbe úseku diaľnice D1 Ivachnová - Hubová.
viac
13.11.2020
Prezidentka: K samosprávam sa treba správať ako k partnerom
Samosprávy sú kľúčovým faktorom pri správe vecí verejných, čo sa ukázalo aj pri nedávnom celoplošnom testovaní na COVID-19. Po stretnutí so zástupcami Únie miest Slovenska (ÚMS) a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) to vo štvrtok vyhlásila prezidentka SR Zuzana Čaputová.
viac
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
09.07.2021
Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS
Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %