Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
17.02.2016 09:00

Premávka z L. Mikuláša do Jasnej bude počas svetového pohára regulovaná


Svetový poár v alpskom lyžovaní má prilákať až 20-tisíc fanúšikov. (Foto: Pixabay.com)


Počas pretekov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní bude doprava z Liptovského Mikuláša v smere do Demänovskej doliny regulovaná. Vstup do mestských častí Demänová a Bodice bude povolený len na rezidenčné karty. Ostatné autá policajti odklonia na najbližšie voľné odstavné plochy.


Stredisko v čase konania podujatia navštívi približne 20.000 ľudí, oproti bežnej návštevnosti 8000 v porovnateľnom období. "Z dôvodu jedinej prístupnej cesty v rámci Demänovskej Doliny je nevyhnutné pristúpiť k dočasnej zmene organizácie dopravy. Vydefinovali sme dopravný koridor, ktorý bude slúžiť pre zabezpečenie plynulej dopravnej obslužnosti Demänovskej doliny pred podujatím aj počas jeho konania," informoval Gabriel Lengyel z odboru dopravy a životného prostredia liptovskomikulášskej radnice.      "Rezidenčné karty budú roznášať pracovníci do každého domu a bytu, pričom každá domácnosť bude mať dve karty," informoval zástupca primátora Liptovského Mikuláša Rudolf Urbanovič a upozornil obyvateľov, aby si karty nalepili na čelné sklo auta. "Policajti vozidlá bez kariet nevpustia ďalej do Demänovej a Bodíc počas celého víkendu," dodal. Pre svojich klientov a zamestnancov si môžu ubytovatelia spomenutých dvoch mestských častí vyzdvihnúť rezidenčné karty v hoteli Tri Studničky v Demänovskej doline od 17. do 20. februára v čase od 17.00 h do 19.00 h. Vedenie mesta na potrebu rezidenčných kariet upozornilo každého registrovaného ubytovateľa.

Bude aj kyvadlová doprava

V rámci organizácie dopravy počas pretekov Svetového pohára bude pre návštevníkov Jasnej zabezpečená aj kyvadlová doprava. Turisti a fanúšikovia pretekov sa budú môcť do strediska 5. a 6. marca dostať bezplatne autobusmi, ktoré budú premávať v desaťminútových intervaloch v čase od 5.30 h do 22.00 h. Tento čas sa predĺži v prípade, že si to vyžiada dopravná situácia. Do kyvadlovej dopravy organizátori nasadia 62 autobusov. V samotnom Liptovskom Mikuláši môžu denní návštevníci nastúpiť na železničnej stanici, parkovisku na Komenského, parkovisku Tesco, záchytných parkoviskách pri Akadémii ozbrojených síl, Pavčinej Lehote a existujúcich zástavkách skibusov. Dvojnásobne budú posilnené aj linky skibusov, pričom budú premávať podľa aktuálneho grafikonu pre túto lyžiarsku sezónu a zastavia aj na spomenutých zastávkach v meste. Skibusy budú premávať len po záchytné parkovisko Lúčky. Podľa platného cestovného poriadku budú jazdiť aj spoje prímestskej autobusovej dopravy. 

V Liptovskom Mikuláši a jeho blízkosti nájdu návštevníci šampionátu záchytné parkoviská s kapacitou 7000 miest v niekoľkých lokalitách. K dispozícii bude parkovisko pre zájazdové autobusy na Komenského, v areáli bývalých Považských kasární, parkovisko pred Tescom na Kamennom poli, Poľnohospodárska ulica, Akadémia ozbrojených síl a Pavčina Lehota. V prípade, že budú tieto kapacity prekročené, k dispozícii bude ešte parkovisko pri akvaparku s 800 miestami. Jasná v Nízkych Tatrách privíta návštevníkov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní od 4. do 6. marca. Trojdňové podujatie bude plné nielen športových výkonov, ale aj zábavy a koncertov populárnych slovenských kapiel.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2024
V mestských školách a škôlkach v Trenčíne stúpne príspevok na stravu
Zákonní zástupcovia detí navštevujúcich trenčianske mestské materské a základné školy si od nového školského roka za stravu v školských jedálňach priplatia.
viac
22.07.2024
JAZZ FEST: Trenčianske Teplice sa stanú letnou metropolou jazzu
Do Trenčianskych Teplíc prichádza festival, ktorý zároveň z kúpeľného mesta vytvára nové centrum jazzovej hudby a kultúry v regióne. Spolupráca s festivalom JazzFest sľubuje nové a vzrušujúce hudobné zážitky pre všetkých obyvateľov mesta, regiónu a jeho návštevníkov.
viac
23.07.2024
KSK obnoví mosty v Jaklovciach a Kaluži aj cestu vo Veľkých Kapušanoch
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruuje most cez vodnú nádrž Ružín v Jaklovciach v okrese Gelnica, most v obci Kaluža pri Zemplínskej šírave a cestu vo Veľkých Kapušanoch v Michalovskom okrese.
viac
23.07.2024
Registrácia seniorov na školenia digitálnych zručností stačí jedenkrát
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) oznamuje, že registrovať sa na školenia Digitálni seniori stačí len raz. Záujemcovia, ktorí sa zaregistrovali, tak nemusia robiť viackrát. Platná je aj registrácia z roku 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %