Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.10.2020 12:15

Preprava autobusom v meste bude viac smart


Snímka zdroj: (mikulas.sk).


Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.


Pomocou mobilnej aplikácie a webovej stránky súkromného dopravcu si môžu cestujúci objednať dopravnú kartu a pripísať si na ňu kredit online. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Od začiatku roka 2021 chce radnica prostredníctvom dopravcu zaviesť aj virtuálnu dopravnú kartu, ktorá bude fungovať cez smartfóny. Platba za lístok by sa tak uskutočnila len priložením telefónu s mobilnou aplikáciou k pokladnici v autobuse. „Dopravca na stretnutí so zástupcami mikulášskej radnice deklaroval, že technologicky je spoločnosť Arriva na tento systém pripravená,” dodala hovorkyňa.      

V prvom kvartáli budúceho roka sa chystá mesto zaviesť aj týždenné a mesačné časové lístky, ktoré nahradia niekdajšie preukážky. „Lístky budú nastavené tak, aby boli cenovo výhodné pre pravidelných cestujúcich. Tento zámer je potrebné naplniť zmenou tarify mestskej autobusovej dopravy a jej schválením v mestskom zastupiteľstve,” informoval Gabriel Lengyel z mestského úradu.      

Liptovskomikulášska samospráva zavádza moderné riešenia do prepravy obyvateľov systematicky. Prvým opatrením v tejto oblasti bola reforma cestovných poriadkov, nasledovalo zavedenie taktovej dopravy na Podbreziny, pridanie spojov do viacerých mestských častí i zavedenie novej linky na Kamenné pole. Cieľom vedenia mesta je zvýšiť povedomie o autobusovej doprave ako cenovo dostupnom a ekologickom spôsobe každodennej prepravy Liptovskomikulášanov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mesto chce zakázať nočné parkovanie nákladných áut na Podbrezinách
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa snaží riešiť problematiku parkovania na najväčšom sídlisku Podbreziny.
viac
07.12.2017
Liptovskomikulášska radnica posilní viaceré linky MHD
Od 10. decembra budú V Liptovskom Mikuláši v platnosti pozmenené cestovné poriadky v mestskej autobusovej doprave.
viac
05.01.2021
Radnica prosí obyvateľov o podnety k fungovaniu novej MAD
Mestskú autobusovú dopravu (MAD) v Ružomberku prevádzkuje od januára nový dopravca. Mesto sa v týchto dňoch snaží skontrolovať správnosť fungovania liniek, obyvateľov preto prosí o konštruktívne podnety. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
13.12.2021
Veľká zmena cestovných poriadkov v BBSK
Od nedele 12. decembra 2021 začali platiť na prímestských autobusových linkách na území BBSK nové cestovné poriadky. Dôvodom je zapracovanie požiadaviek verejnosti, samospráv, dopravcov a župy, za účelom zefektívnenia prímestskej dopravy v prospech cestujúcej verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %