Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.04.2022 12:35

Prešov chce v tomto roku opraviť komunikácie za takmer tri milióny eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Do opráv ciest, chodníkov a parkovísk plánuje mesto Prešov v najbližších troch rokoch investovať takmer 5,5 milióna eur. V tomto roku to majú byť rekonštrukčné práce za takmer tri milióny eur.


Radnica ich bude splácať spoločnosti, ktorá vzíde ako víťaz z verejného obstarávania. Na stredajšom (6. 4.) rokovaní mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci.

"Koncom roka 2021 poslanci schválili materiál týkajúci sa monitoringu a plánu opráv komunikácií v meste Prešov. Zároveň mali požiadavku, aby sme približne 100 000 eur na jedného poslanca dali do investícií a opráv miestnych komunikácií. Čiastočne sme tieto veci riešili v pláne investičnej výstavby, ale na ďalšie komunikácie, ktoré je potrebné opraviť, takýto balík v rozpočte mesta nebol," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Preto podľa jej slov prišli s návrhom urobiť financovanie na splátky, aby cesty mohli opraviť. Ako povedala, prostriedky na opravu pôjdu z mestského rozpočtu.

Prvá etapa projektu stavebných prác v predpokladanej výške do troch miliónov eur má byť financovaná v pravidelných mesačných splátkach počas piatich rokov. Je možné uhradiť i mimoriadnu splátku. Verejný obstarávateľ má možnosť, no nie povinnosť opakované plnenie využiť.

"Z hľadiska zákona o verejnom obstarávaní sa po dôkladnej analýze javí ako najvýhodnejšie riešenie pristúpiť k zadaniu zákazky na stavebné práce s opakovaným plnením," uvádza sa v návrhu, ktorý schválili poslanci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Prešovskí poslanci schválili 2,5 milióna eur na opravy komunikácií
V Prešove v tomto roku preinvestujú na údržbu a komplexnú rekonštrukciu miestnych komunikácií zhruba 2,5 milióna eur. Pôvodný návrh predpokladal náklady v objeme 1,8 milióna eur. Niektorí poslanci navrhli ďalšie cesty a chodníky na opravy, čím sa zvýšili pôvodne plánované náklady o 700 000 eur.
viac
21.07.2017
Hlavné mesto začalo s opravami komunikácií vo Vrakuni
Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest a zlepšovaní kvality života obyvateľov v Bratislave.
viac
12.01.2018
Obec Hriňová bude v roku 2018 pokračovať v obnove komunikácií
Viac ako 317 000 eur investovala vlani Hriňová do údržby, opráv a rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov či do výstavby parkovacích plôch. Hriňová, ktorá má v rámci Slovenska piaty najväčší kataster, spravuje totiž až 178 kilometrov ciest.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %