Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.07.2020 11:45

Prešovčania môžu pripomienkovať návrh inteligentného riadenia dopravy


Snímka zdroj: (ta3.com).


Neudržateľný stav pribúdajúcich motorových vozidiel a absencia obchvatov v meste Prešov, ktoré negatívne ovplyvňujú plynulosť cestnej premávky, podnietili samosprávu k zapojeniu sa do výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR - Moderné technológie.


Štúdiu uskutočniteľnosti projektu môžu Prešovčania pripomienkovať do 3. augusta. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.

„Jednou z priorít mesta Prešov je riešiť vzniknutú situáciu zavedením moderných a inteligentných dopravných systémov pre riadenie dopravy a preferenciu mestskej hromadnej dopravy (MHD),” približuje mesto s tým, že v súčasnosti MHD pre dopravnú preťaženosť v meste nedodržiava cestovné poriadky.

Súčasťou projektu má byť návrh spôsobu riešenia systémových zmien signálnych plánov na jednotlivých križovatkách tak, aby umožnili rýchlejší pohyb vozidiel MHD križovatkami. Okrem toho by mesto v rámci projektu chcelo zrekonštruovať a obnoviť radiče na dopravných zariadeniach cestnej svetelnej signalizácie na križovatkách situovaných na Ulici arm. gen. Svobodu.

Štúdia uskutočniteľnosti projektu je k dispozícii na pripomienkovanie na internetovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
20.07.2020
K štúdii projektu športovo-rekreačného areálu dostal BSK vyše 100 pripomienok
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaevidoval k urbanistickej štúdii (UŠ) na projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke viac ako 100 pripomienok.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %