Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.08.2021 02:25

Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi


Snímka zdroj: (presov.sk).


Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.


Autobusová linka prešovskej MHD číslo 44 bude od 2. septembra 2021 premávať po predĺženej trase, ktorá bude doplnená o úsek Solivar - Dulova Ves. Linka tak bude obsluhovať aj nové zastávky Dulova Ves, Dulova Ves - kostol, Vlčie Doly, Zlatobanská (len v smere do Dulovej Vsi) a Valkovská. Zastávka Solivar bude mať vytvorené nástupiská osobitne pre linku 44 priamo pri hlavnej ceste z dôvodu, aby nemuseli autobusy zachádzať do obratiska a následne z neho komplikovane vychádzať na hlavnú cestu.

Linka číslo 44 bude premávať počas pracovného týždňa 7-krát do dňa v oboch smeroch. Rozšírením trasy tejto linky do obce Dulova Ves dôjde len k predĺženiu už existujúcich trás spojov, čo znamená, že po zavedení tejto zmeny sa Dopravnému podniku mesta Prešov nezvýšia nároky na personál ani na vozový park.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2021
Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim
MHD v Prešove bude od pondelka 3. 5. 2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.
viac
07.06.2021
Trnavčania môžu do konca júna pripomienkovať autobusovú dopravu
Do konca júna môže cestujúca verejnosť pripomienkovať fungovanie mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave. Optimalizáciou autobusových spojov sa snaží samospráva motivovať k cestovaniu autobusmi čo najviac ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %