Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.01.2024 08:50

Prešovský samosprávny kraj spustil svoje dotačné programy


Sídlo PSK v Prešove. (Snímka zdroj: archív red.)


Široká verejnosť sa môže znova uchádzať o finančnú podporu svojich zmysluplných projektov v rámci grantového programu Prešovského samosprávneho kraja. Termín na podanie žiadostí je do 19. februára.


Obce, mestá, občianske združenia, neziskové organizácie, registrované cirkvi, právnické či fyzické osoby z Prešovského kraja môžu opäť žiadať o finančnú podporu samosprávneho kraja. A to v štyroch grantových programoch - Výzva poslancov PSK, Výzva Predsedu PSK, Výzva pre región i Výzva Participatívny rozpočet. Na zaslanie žiadosti majú čas do 19. februára.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje v tomto roku rozdeliť v rámci svojich dotácií 4 milióny eur. Najvyššia suma je alokovaná vo Výzve pre región, ktorá vlani medzi programami chýbala. Záujemcovia sa môžu uchádzať o podporu v oblasti cyklodopravy, cestovného ruchu a pútnického turizmu, tiež kultúry, športu a sociálnych služieb. Minimálna výška dotácie je 15-tisíc eur, maximálna 200-tisíc eur.

Vo Výzve poslancov PSK je alokovaných 1,43 milióna eur a vo Výzve predsedu PSK 440-tisíc eur. V oboch dotačných programoch môžu záujemcovia žiadať minimálne 500 eur a maximálne 5000 eur. A to v programe šport, kultúra, sociálne služby, rodinná samospráva, podpora životného prostredia a podpora služieb v zdravotníctve.

Ďalších 130-tisíc eur je určených pre Výzvu Participatívny rozpočet, ktorá je zameraná na realizáciu verejnoprospešných projektov a všeobecne prospešných služieb. A to s cieľom zapojiť do rozhodovania o víťazných zámeroch aj verejnosť. Kraj podporí projekty a iniciatívy v oblasti inovácie existujúcej alebo vytvorenia nove verejnej služby vo verejnom priestore. Tiež dá šancu projektom v oblasti revitalizácie verejných priestorov či tým, ktoré chcú budovať komunitnú infraštruktúru vo verejnom priestore.

Oprávnenými žiadateľmi v tejto výzve sú občianske združenia, neziskové organizácie, Slovenská rada rodičovských združení, registrované cirkvi alebo náboženské spoločnosti, ktoré majú sídlo na území Prešovského kraja, či vykonávajú tu svoju činnosť. Výška dotácie na jednu žiadosť je stanovená na 10-tisíc eur. Záujemcovia majú na predloženie žiadosti rovnako čas do 19. februára. Projekty budú následne zverejnené 15. marca. O tri dni neskôr sa spustí hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31. marca. Výsledky budú známe do desiatich dní.

Všetky informácie o dotačných programoch Prešovského samosprávneho kraja nájdu záujemcovia na webe samosprávy (www.psk.sk) v záložke Výzvy, granty a dotácie.

 

 

Autor: (ts-PSK, Lea Lehotská)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Deň Prešovského samosprávneho kraja v každom meste
Vyskúšajte si županskú stoličku a príďte na kus reči s úradníkmi!
viac
24.05.2019
Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja
Široká verejnosť sa opäť môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery z Prešovského kraja. Siedmy ročník súťaže Choď a foť vyhodnotí odborná porota, ktorej predsedá známy fotograf Jano Štovka. Súťaž je spojená s putovnou výstavou najkrajších fotografií.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
12.02.2022
Hľadá sa kniha kraja. Vyhlásený je už v poradí piaty ročník súťaže
Už 5. ročník súťaže o najlepšie knižné tituly Prešovského samosprávneho kraja je spustený. Jubilejná „Kniha roka“ prináša tento rok aj niekoľko zmien.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %