Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.12.2019 09:05

Prezidentka oslávila Mikuláša s deťmi z celého Slovenska


Prezidentka SR Zuzana Čaputová s deťmi z vybraných základných škôl, špeciálnych základných škôl a centier pre deti a rodiny z celého Slovenska symbolicky zažali vianočný stromček vo Veľkej sále Prezidentského paláca a Mikuláš rozdal deťom darčeky. FOTO TASR – Jakub Kotian


Prezidentka Zuzana Čaputová prijala v piatok v Prezidentskom paláci deti z 12 základných škôl, špeciálnych základných škôl a centier pre deti a rodiny z celého Slovenska, ktoré sa zapojili do výtvarnej súťaže Farebný svet. Deti prišli pozdraviť aj Mikuláš a anjel s čertom.


Vybrané kresby detí sú vystavené v priestoroch Prezidentského paláca. "Niektoré z nich tento rok používame ako motívy oficiálnych novoročných pozdravov Kancelárie prezidenta SR," povedala Čaputová.       

S deťmi symbolicky zažala vianočný stromček vo Veľkej sále Prezidentského paláca a Mikuláš im rozdal darčeky. Deti mu zaspievali a zarecitovali a prezidentku obdarovali svojimi rôznymi výtvormi a darmi typickými pre ich regióny.       

Po zotmení sa vianočný stromček pred Prezidentským palácom rozsvieti spolu s novým osvetlením paláca.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2019
MZSR: Predložilo návrh, aby do škôlok prijímali len zaočkované deti
Návrh zákona, podľa ktorého by do predškolského zariadenia mohlo byť prijaté len také dieťa, ktoré sa podrobilo povinnému pravidelnému očkovaniu zodpovedajúcemu príslušnému veku podľa očkovacieho kalendára, sa nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní.
viac
11.07.2019
Dúbravka prijala do materských škôl všetky trojročné dúbravské deti
Bratislavská Dúbravka prijala do svojich materských škôl (MŠ) od nového školského roka 239 detí. Zo 434 prihlásených detí ostalo neprijatých 195, mestskej časti sa však podarilo prijať všetky deti z Dúbravky, ktoré do septembra 2019 dovŕšia tri roky.
viac
22.08.2019
Do škôlok sa budú prijímať len zaočkované deti
Návrh zákona, podľa ktorého by do predškolského zariadenia mohlo byť prijaté len také dieťa, ktoré sa podrobilo povinnému pravidelnému očkovaniu, zodpovedajúcemu príslušnému veku podľa očkovacieho kalendára, schválila v stredu vláda.
viac
07.08.2020
Z detí sa v prímestskom tábore stali remeselníci a výtvarníci
Tradičné remeselné postupy a výtvarné techniky si v tábore Šikovníček v Liptovskom Mikuláši osvojilo 22 detí. Týždenný prímestský detský tábor zorganizovalo Liptovské kultúrne stredisko (LKS) na konci júla. Informovala o tom metodička LKS pre umelecké remeslo Beata Kuviková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %