Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.06.2021 02:30

Prezidentský palác privíta budúci piatok dobrovoľných darcov krvi


Snímka z minulého roku. Zdroj: (prezident.sk).


Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v piatok 11. júna uskutoční druhý ročník Prezidentskej kvapky krvi. Dobrovoľní darcovia krvi tak budú môcť po roku znova darovať krv v priestoroch Prezidentského paláca.


Záujemcovia sa musia vzhľadom na epidemiologické opatrenia vopred registrovať. Informoval o tom hovorca prezidentky Zuzany Čaputovej Martin Strižinec.

Prezidentská kvapka krvi sa uskutoční v čase od 8.00 do 13.00 h. „Vzhľadom na stále platné opatrenia v súvislosti s pandémiou bude počet osôb limitovaný na 100 a záujemcovia o darovanie krvi v Prezidentskom paláci sa musia vopred registrovať prostredníctvom odberového pracoviska Národnej transfúznej služby (NTS) SR v bratislavskom Ružinove na telefónnom čísle 0911 326 011,” upozornil hovorca. Presné inštrukcie pre darcov krvi sú zverejnené na stránke NTS SR.

Svetový deň darcov krvi sa každoročne pripomína 14. júna. Motto tohtoročnej kampane znie „Daruj krv, aby svet stále pulzoval!“. Má poukázať na to, akí dôležití sú dobrovoľní darcovia krvi pre udržanie chodu sveta, zachraňovanie životov a zlepšovanie zdravia druhých, pričom tento rok sa špeciálne sústredí na mladých ľudí. Kampaň globálne vyzýva, aby ľudia pravidelne darovali krv a prispievali tak k lepšiemu zdraviu populácie.

Prezidentskú kvapku krvi organizuje Kancelária prezidenta SR v spolupráci s NTS SR. Prvýkrát sa podujatie konalo v júni 2020.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2021
Odberové pracoviská sa počas Svetového dňa darcov krvi otvoria verejnosti
Národná transfúzna služba (NTS) SR na svojich odberových pracoviskách pripravila pre darcov krvi a verejnosť deň otvorených dverí. Urobí tak pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, ktorý si spoločnosť pripomenie v pondelok 14. júna. Informovala o tom hovorkyňa NTS Martina Frigová.
viac
07.06.2022
V Prezidentskom paláci bude možné v utorok 14. júna darovať krv
Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v utorok 14. júna uskutoční tretí ročník Prezidentskej kvapky krvi. Dobrovoľní darcovia krvi tak budú môcť po roku znova darovať krv v priestoroch Prezidentského paláca. Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.
viac
17.05.2023
Petržalka s NTS SR pripravuje 19. ročník Petržalskej kvapky krvi
Bratislavská Petržalka pripravuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR tradičnú Petržalskú kvapku krvi. V poradí 19. ročník výjazdového dobrovoľného darovania krvi sa uskutoční 6. júna v CC Centre na Jiráskovej ulici.
viac
23.05.2023
V Prezidentskom paláci privítajú dobrovoľných darcov krvi
Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v piatok 9. júna uskutoční štvrtý ročník Prezidentskej kvapky krvi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %