Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.12.2020 10:45

Pri bývalom cukrovare v Záhorskej Vsi plánujú hotel i rekreačnú zónu


Vizualizácia projektu.


Na západnom okraji Záhorskej Vsi plánuje investor postaviť hotelový a rekreačný komplex. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).


Na mieste areálu bývalého cukrovaru majú byť súčasťou komplexu okrem kongresovej a hotelovej časti aj reštaurácia a obchodné priestory, ale i múzeum a športoviská. Komplex má slúžiť domácim i návštevníkom z blízkeho či vzdialenejšieho okolia všetkých vekových kategórií. Plánovanú výstavbu má tvoriť päť nových objektov postavených v oblúku na západnej strane pozemku, dva objekty budú dostavbou k budove, ktorá bude rekonštruovaná. Ide predbežne o jednopodlažné alebo dvojpodlažné objekty, v prípade hotela a kongresového centra sa uvažuje s tromi podlažiami.        

Celková plocha pozemku, na ktorej má byť zrealizovaný investičný zámer, má výmeru 41 000 m². V areáli sa predbežne ráta so 407 parkovacími miestami.      

Predpokladaný začiatok výstavby je druhá polovica roku 2021, zámer sa má budovať postupne v štyroch etapách, výstavba prvej etapy má trvať dva roky. Predpokladané náklady stavby sú 12 miliónov eur.      

Zámer investora zverejnila už na začiatku roka obec Záhorská Ves na svojej webovej stránke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
Rakúsko pozastaví prevádzku dvoch hraničných priechodov
Spolkové ministerstvo vnútra Rakúska pozastaví pre situáciu v súvislosti s novým koronavírusom prevádzku na dvoch hraničných priechodoch. Opatrenie začne platiť v noci zo stredy na štvrtok (14. 1.). Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
17.03.2021
Pri Chorvátskom Grobe plánuje investor vybudovať zónu Retail Park
Pri obci Chorvátsky Grob (okres Senec) v lokalite Pri studni plánuje investor KLM CHG vybudovať zónu Retail Park, ktorú majú tvoriť tri samostatné objekty.
viac
30.05.2022
Nový vodojem v Z. Bystrici by mohol začať fungovať začiatkom roka 2023
Nový vodojem, ktorý buduje Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) v Záhorskej Bystrici, je hotový na približne 70 percent. Pomôcť má nielen obyvateľom tejto bratislavskej mestskej časti, ale aj okolitým obciam, ako Borinka a Marianka či viacerým menším lokalitám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %