Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
17.03.2021 03:35

Pri Chorvátskom Grobe plánuje investor vybudovať zónu Retail Park


Ilustračná snímka: (tasr).


Pri obci Chorvátsky Grob (okres Senec) v lokalite Pri studni plánuje investor KLM CHG vybudovať zónu Retail Park, ktorú majú tvoriť tri samostatné objekty.


Plánuje v nich obchodné centrum, nájomné priestory i športovú halu. Investičné náklady odhaduje na 6,5 milióna eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Zónu plánuje investor postaviť na pozemku, ktorý je asi 400 metrov západne od hranice zastavaného územia obce Chorvátsky Grob a zároveň zhruba 500 metrov východne od hranice zastavaného územia časti Čierna Voda. Južne sa nachádza lokalita pripravovaného športového areálu.

„Dotknuté územie je v súčasnosti voľné, tvorené poľnohospodársky využívanými plochami (orná pôda). Južne od areálu sa nachádza aj areál čistiareň odpadových vôd,” spresňuje zámer. V zóne Retail Park je plánovaná úžitková (podlahová) plocha na úrovni 7449,74 metrov štvorcových (m²) a ráta sa tu s 249 parkovacími miestami.

Investor chce vybudovať tri samostatné objekty. Prvý má byť polyfunkčný objekt s mestskou vybavenosťou a obchodu i služieb. Počíta sa tu s nájomnými priestormi. Nosný priestor má tvoriť prevádzka potravinového reťazca.

V druhom objekte má byť nosným priestorom športová hala. Má ísť o stavbu s občianskou vybavenosťou, určenú na kancelárske a prevažujúce športové funkcie. Športová hala má funkčne dopĺňať futbalový areál obecného športového klubu. V treťom objekte má byť nosným predajný priestor. Ráta sa tu s občianskou vybavenosťou, určenú na obchodné funkcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
V obci spustili petíciu za odvolanie starostu
V obci Chorvátsky Grob dnes štartuje petícia za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu Radovana Benčíka.
viac
27.07.2018
Cesta Chorvátsky Grob-Čierna otvorená o mesiac skôr
Správca komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom kraji, Regionálne cesty Bratislava a.s., dnes sprejazdnili cestu v obci Chorvátsky Grob, časť Čierna Voda, nakoľko boli stavebné práce pri revitalizácii cestného telesa III/1082 ukončené o mesiac skôr ako bolo naplánované.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
09.06.2021
Chorvátsky Grob vyzýva na rozumné využívanie pitnej vody
Obec Chorvátsky Grob v okrese Senec eviduje v období polievania trávnikov a napúšťania bazénov problém s nízkym tlakom pitnej vody. Samospráva preto vyzýva svojich obyvateľov, aby vodu využívali rozumne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %