Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
11.08.2023 11:40

Pri gymnáziu v Starej Ľubovni pribudne nová telocvičňa s terasou


Ilustračná snímka: (tasr).


Prešovský samosprávny kraj (PSK) vybuduje pri Gymnáziu Terézie Vansovej v Starej Ľubovni novú modernú telocvičňu. Disponovať bude kompletným športovým aj hygienickým zázemím, rampou pre imobilných či hľadiskom pre 185 ľudí.


Krajská samospráva na jej výstavbu využije vlastné zdroje aj schválenú dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 1,1 milióna eur. Celkovo preinvestuje 2,26 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Nová telocvičňa doplní podľa jej slov existujúce športové zázemie školy, ktorým je menšia, aktuálnym potrebám nevyhovujúca telocvičňa, svojpomocne vybudovaná posilňovňa a vonkajšie multifunkčné ihrisko. Vybudovaný objekt bude predstavovať jednopodlažnú, sčasti dvojpodlažnú stavbu so sedlovou strechou a s rozmermi 19 krát 55 metrov. Jej hlavný vstup povedie z existujúcej budovy, pričom obidva objekty vzájomne spojí rampa umožňujúca bezpečný pohyb imobilným osobám.

V objekte sa bude nachádzať vstupná chodba s prístupom do dvoch traktov. V jednom sa umiestni hygienické zázemie so šatňami a kabinet, v ďalšom telocvičňa s hracími plochami pre volejbal basketbal a bedminton a taktiež sklad i technická miestnosť. V telocvični sa vytvorí aj miestnosť prvej pomoci, náraďovňa či opravovňa náradia.

"Škole dáme naozaj atraktívny športový objekt s teleskopickým hľadiskom, zasadačkou a šatňou na druhom podlaží, ktoré budú dostatočne vzdušné a presvetlené, a tiež s terasou, pred slnkom chránenou drevenými pergolami. Žiaci ju budú využívať napríklad na stolný tenis, ale bude slúžiť tiež ako oddychová zóna pri vyučovaní teórie telesnej výchovy," priblížil predseda PSK Milan Majerský.

Záujem využívať nový priestor podľa neho prejavili aj športové kluby a ako povedal, určite bude otvorený i pre širokú verejnosť.

PSK s investičným zámerom výstavby športového objektu pri staroľubovnianskom gymnáziu uspel v rámci minuloročnej výzvy Fondu na podporu športu zameranej na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry s celkovou alokáciou 17,6 milióna eur. Projekt a žiadosť o dotáciu z fondu odobrili krajskí poslanci na svojom aprílovom zasadnutí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2018
Združená investícia odbremení centrum mesta
Prešovský samosprávny kraj spolu s mestom Stará Ľubovňa vstupuje do výstavby juhovýchodného obchvatu. Investícia za 2,3 milióna eur má výrazným spôsobom odľahčiť dopravné zaťaženie v centre mesta a zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.
viac
03.07.2020
Medzi Prešovom a Starou Ľubovňou bude premávať mimoriadny vlakový spoj
Na trase Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa bude premávať mimoriadny vlakový spoj. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví počas leta štyridsaťštyri mimoriadnych vlakových spojení na desiatich linkách.
viac
09.03.2021
Na Ľubovnianskom hrade zrekonštruujú severovýchodnú hradbu a nádvorie
Odstránenie havarijného stavu a záchrana severovýchodnej hradby i tretieho nádvoria. To je hlavným cieľom blížiacej sa rekonštrukcie na Ľubovnianskom hrade.
viac
14.04.2021
Župa otvorila ďalšie očkovacie centrum v Starej Ľubovni
Prešovský samosprávny kraj po Prešove, Humennom a Poprade otvoril včera v spolupráci s Ľubovnianskou nemocnicou nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Starej Ľubovni. Jeho fungovanie poznačili opakované problémy s prihlasovaním záujemcov cez štátny registračný systém.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %