Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
12.03.2021 08:25

Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál


Vizualizácia. Zdroj: (EIA).


Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.


Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Areál chcú postaviť v katastrálnom území Kráľovej pri Senci, mimo zastavaného územia, medzi obcami Hrubá Borša a Jánovce pri ceste III/1067. Areál o výmere 51.376 štvorcových metrov (m²) je umiestnený na parcele, ktorá je v katastri nehnuteľností evidovaná ako orná pôda.

„Pozemok, na ktorom sa bude nachádzať investičná činnosť sa nachádza uprostred intenzívne poľnohospodársky využívanej krajiny a je jasne ohraničený len zo severnej strany, kadiaľ prechádza cesta III/1067,” spresňuje zámer. Smerom na západ sa vo väčšej vzdialenosti nachádza zastavané územie obce Hrubá Borša a areál golfového klubu. Smerom na východ sa nachádza v približne rovnakej vzdialenosti zastavané územie obce Jánovce.

V areáli plánujú vybudovať 52 rekreačných chát, objekt občianskej vybavenosti s wellness a fitness, ihriská (tenisové a detské) a prislúchajúce zázemie s prvkami dopravnej infraštruktúry, technickej infraštruktúry a s plochami zelene. Investor počíta so 199 parkovacími miestami. Z toho 156 miest má byť pri chatách a 43 parkovacích miest pri objektoch občianskej vybavenosti. Rekreačný charakter objektov má byť podporený blízkosťou golfového ihriska v obci Hrubá Borša. Jednotlivé plochy parciel pre rekreačné chaty majú mať rozlohu asi 600 m².

Zámer je predložený na posúdenie v dvoch variantoch. Prvý variant počíta s plochou zelene o výmere 32.393 m². Plošná výmera spevnených plôch má byť na úrovni 15.303 m² (chodníky pre peších, parking, obslužná komunikácia). V druhom variante, ku ktorému sa prikláňa aj investor, sa navrhuje plocha zelene o výmere 33.350 m². Plošná výmera spevnených plôch má byť na úrovni 14.346 m².

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2021
S výstavbou cyklomosta pri Vysokej pri Morave sa má začať budúci týždeň
So stavebnými prácami na cyklomoste medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom, ktorý prepojí Slovensko s Rakúskom, by sa malo začať na budúci týždeň.
viac
15.03.2021
Areál ŠKP v Dúbravke majú obnoviť a dobudovať na športový komplex
Na mieste chátrajúceho areálu Športového centra polície v bratislavskej Dúbravke by mal vzniknúť moderný športový komplex, v ktorom popri zachovanom futbalovom štadióne vyrastie dvojpodlažná hala pre loptové a úpolové športy, atletický štadión i strelnica.
viac
17.01.2022
OLO plánuje postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň v SR
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánuje v hlavnom meste postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň na Slovensku. Vybudovať ju chce v mestskej časti Podunajské Biskupice v lokalite Vlčie hrdlo, v susedstve priemyselného areálu Slovnaft.
viac
28.01.2022
V lokalite Rudava plánuje investor vybudovať rekreačný areál
V obci Malé Leváre v okrese Malacky plánuje investor vybudovať rekreačný areál. Vyrásť by mal v lokalite Rudava na časti polostrova bývalého štrkoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %