Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.03.2020 09:00

Pri križovatke Molecova-Karloveská bude aleja z japonských čerešní


Ilustračná snímka: (int.).


Na ploche v blízkosti križovatky Karloveská – Molecova v bratislavskej Karlovej Vsi budú rásť sakury.


O vysadení a vytvorení aleje z japonských čerešní s ružovými kvetmi informuje na sociálnej sieti starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

„Japonský veľvyslanec daroval Bratislave 500 japonských čerešní. Primátor Matúš Vallo ich umiestnil aj v Karlovej Vsi. Aleja ružových kvetov bude vyzerať nádherne a poteší nielen oko, ale aj dušu,” uviedla Čahojová.

Na mieste, kde má byť aleja, plánovalo predchádzajúce vedenie hlavného mesta park vrátane mobiliára a hracích prvkov pre deti. Projekt sa napokon nerealizoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2020
Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy aj zatieňovaním pieskovísk
Bratislavská mestská časť Karlova Ves bojuje proti zmenám klímy. Tento rok sa v rámci opatrení zamerala na päť detských ihrísk, kde prostredníctvom plachiet zatienila pieskoviská.
viac
25.06.2021
V Karlovej Vsi sa obnoví známa bikrosová dráha
Pamätáte si časy, keď bikrosová dráha v Karlovej Vsi pri Iuvente slúžila cyklistom? Cyklistom z Kaktus BIKE Bicykle Bratislava spomínať nestačí. Obnova bikrosovej dráhy sa vďaka ich iniciatíve a podpore ďalších inštitúcií môže začať už čoskoro!
viac
12.02.2022
Školský bazén v Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci
Plaváreň na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi môžu využívať aj imobilní návštevníci. Vchádzať do veľkého plaveckého bazéna im najnovšie umožní špeciálny zdvihák.
viac
13.04.2022
Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla
Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %