Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.07.2020 07:30

Pri kúpeľoch v Malých Bieliciach vybudovali oddychovú zónu


Termálne kúpele Malé Bielice.


Obyvatelia a návštevníci Partizánskeho majú k dispozícii ďalšie miesto na aktívny i pasívny oddych. Pri kúpeľoch v mestskej časti Malé Bielice mesto v spolupráci s kúpeľmi vybudovalo mestskú kúpeľnú oddychovú zónu s korčuliarskou dráhou. V budúcnosti tam plánuje postaviť i pumptrackovú dráhu.


„Ešte pred niekoľkými rokmi som sa dohodol s majiteľmi Termálnych kúpeľov Malé Bielice, že v lokalite, ktorá bola plná náletových drevín, vznikne korčuliarska dráha. Tú využívajú aj bežci či iní ľudia, ktorí radi športujú,” načrtol primátor Jozef Božik.

V okolí dráhy podľa neho bude i zeleň. „Práve v týchto dňoch tam vysievame lúčne kvety a lúčne trávy, čiže to bude veľmi pekná lokalita. Osadili sme tam lavičky, nádoby na odpad, ďalšie lavičky ešte pribudnú. Pribudne tam aj 24 nových stromov, ktoré vysadíme na jeseň,” priblížil.

Do konca volebného obdobia tam chce primátor, ak ho poslanci podporia, zabezpečiť i výstavbu pumptrackovej dráhy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2018
Zelená plocha v centre mesta Trebišov prešla rozsiahlou revitalizáciou
Mesto Trebišov už má obnovenú zelenú plochu v centre mesta. Rozsiahla zmena má motivovať obyvateľov k vyhľadávaniu a využívaniu tohto priestoru na aktívny oddych.
viac
14.12.2020
Na pôvodne zanedbanom pozemku budujú komunitnú záhradu
Svoju komunitnú záhradu budú mať aj Partizánčania. Baťoviansku záhradu budujú mamy dobrovoľníčky už dlhšie na pôvodne zanedbanom pozemku na Škultétyho ulici, ich cieľom je i priblížiť stále aktuálne baťovské myslenie obyvateľom, vzdelávať a ponúknuť priestor na oddych.
viac
04.03.2023
PSK pomohol v Brekove vybudovať novú športovo-oddychovú zónu
V Brekove sa tešia z realizácie jedinečného športového projektu. Prešovský samosprávny kraj (PSK) tu pomohol vybudovať atraktívnu športovo-oddychovú zónu. Využil na to dotačné financie zo svojho grantového programu, ktoré sú vo výške takmer 24-tisíc eur.
viac
18.11.2023
Na Podbrezinách vybudujú novú oddychovú a športovú zónu
Nová športová a oddychová zóna pribudne na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny. Vybudujú ju v hornej časti pešej zóny. Ako informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, v ideálnom prípade ju obyvatelia budú môcť využívať už budúce leto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %