Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
16.02.2024 01:50

Pri obci Golianovo vznikla nová 22 metrov vysoká rozhľadňa


Snímka zdroj: Slovensko SP21


Pri obci Golianovo v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Autorom projektu je architekt Peter Mizia. Drevená rozhľadňa na štyroch nosníkoch je súčasťou miestnej cyklotrasy Nitra - Vráble.


Drevená rozhľadňa poskytuje výhľady cykloturistom aj peším návštevníkom z neďalekých obcí, povedal počas jej otvorenia predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislav Becík.         

Stavba so štvorcových pôdorysom so stranou dlhou 15 metrov a výškou 22 metrov ponúka výhľad z dvoch plošín. Prvá je vo výške deväť metrov, druhá vo výške 19 metrov.         

Výstavbu aj finančnú podporu rozhľadne odsúhlasili poslanci Zastupiteľstva NSK na svojom prvom riadnom zasadnutí. "Nitriansky samosprávny kraj podporuje nielen výstavbu cyklotrás, ale aj prvkov, ktoré slúžia na zatraktívnenie turizmu v tomto regióne," povedal Becík.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2016
Slávnostne požehnali novú hasičskú zástavu
Významné postavenie dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) a jeho dôležitosť pre obec si občania obce Veľké Kostoľany pripomenuli v nedeľu 8. mája 2016 hasičskou slávnosťou žehnania novej hasičskej zástavy a novej hasičskej techniky.
viac
15.04.2020
Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie
S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.
viac
09.07.2021
Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja
Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.
viac
04.11.2023
Golianovo: Popri cyklotrase vznikla nová rozhľadňa
Popri cyklochodníku spájajúcom obec Golianovo s mestom Vráble v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Jej výstavba sa začala v októbri minulého roka, podľa zmluvy so zhotoviteľom bude ukončená do 6. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %