Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.10.2018 03:32

Pri príležitosti 65. výročia udelili ocenenie Zlaté srdce


Ilustračná snímka, zdroj: www.zpoz.sk


Cenu Zlaté srdce si prevzali deviati jednotlivci a jeden kolektív. Najvyššie ocenenie Združenia zborov pre občianske záležitosti (ZPOZ) Človek - človeku v SR udelili počas štvrtkového (18. 10.) celoslovenského seminára s názvom Vďaka vám, spozáci.


Seminár sa konal v Banskej Bystrici pri príležitosti svojho 65. výročia. Informovala o tom v sobotu členka Ústrednej rady Združenia ZPOZ Viera Hudecová.       

"Ocenenie si prevzali členovia zborov pre občianske záležitosti z obcí a miest SR, ktorí mnohé roky odovzdávajú svoje srdce pre iných," uviedla Hudecová.       

Združenie má celoslovenskú pôsobnosť, pričom členskú základňu podľa Hudecovej tvorí 631 miest a obcí. V obciach a mestách venujú pozornosť najmä občianskym obradom a slávnostiam pre občanov, pričom si všímajú človeka v každej významnej chvíli jeho života. Venujú sa udalostiam ako napríklad uvítanie detí do života, životné jubileá či sobáše a tiež posledné rozlúčky.       

"Združenie ZPOZ Človek človeku v SR má vo svojej náplni metodickú pomoc kolektívom ZPOZ pri zabezpečovaní občianskych obradov a slávností formou vydávania zborníkov scenárov obradov, časopisov, organizovaním odborných seminárov a prehliadok programov ZPOZ pre organizátorov a účinkujúcich na občianskych obradoch a slávnostiach," doplnila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.03.2018
Mestská samospráva ocenila pri výročí významné osobnosti
Mesto Stropkov oslavuje 614. výročie prvej písomnej zmienky o meste. Pri tejto príležitosti mestská samospráva v nedeľu ocenila päť osobností a jednu inštitúciu.
viac
01.12.2018
Pred 150 rokmi vznikol prvý dobrovoľný hasičský zbor
Bohu na slávu, blížnemu na pomoc je názov výstavy k 150. výročiu založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Trnave. Otvorili ju v piatok v priestoroch Štátneho archívu Trnava a pre verejnosť bude prístupná do 30. apríla budúceho roka.
viac
13.04.2019
Vzdelávanie pre budúcnosť - konferencia na pôde PF UMB
Pri príležitosti 70-tich rokov vysokoškolského učiteľského vzdelávania v Banskej Bystrici a 65. výročia vzniku Pedagogickej fakulty sa na pôde Pedagogickej fakulty UMB konala 10. 4. 2019 vedecká konferencia bohatá na prednášky, diskusie a tvorivé prezentácie.
viac
11.10.2019
Stredná odborná škola Pruské oslávila 70. výročie svojho založenia
Stredná odborná škola Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vo štvrtok 10. októbra 2019 zorganizovala v obecnom kultúrnom dome oslavu 70. výročia svojho založenia spojenú s oceňovaním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %