Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.12.2021 09:30

Pri Toryse vyrástlo nové workoutové ihrisko


Nové workoutove ihrisko. Snímka zdroj: (Mesto Prešov).


V Prešove v blízkosti rieky Torysa na Sídlisku III pribudlo úplne nové workoutové ihrisko. V areáli sa nachádza viac ako 17 stanovísk a je voľne dostupný pre verejnosť.


Prešovčania dostali v závere roka nevšedný vianočný darček. Mesto Prešov ukončilo realizáciu nového workoutového ihriska neďaleko ulice Antona Prídavka v okolí rieky Torysa. Ihrisko je postavené v rovinatom teréne a je ohraničené 7 centimetrovou gumenou dlažbou s rozmermi 12 x 8 metrov. Ihrisko je vhodné na rôzne street workoutové cviky pre osoby staršie ako 15 rokov.

„Už druhý rok po sebe zažívame zimu plnú obmedzení, a preto verím, že nové workoutové ihrisko aspoň sčasti uspokojí potrebu fyzickej aktivity medzi Prešovčanmi zo Sídliska III, ktorá bude s príchodom jarných mesiacov určite naberať na intenzite,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Na ihrisku nechýba ani lavička, odpadkový kôš, stojan na bicykle a infotabuľa s názornými ukážkami cvikov.

Workoutové ihrisko pri Toryse zrealizovala firma FUN & PLAY s. r. o. Celková cena stavby je v zmysle zmluvy o dielo 22 234,16 eur s DPH. Ihrisko je postavené tak, že v budúcnosti je možné jeho rozšírenie.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
25.10.2017
Počmáraná stena sa mení na estetické obrazy z histórie mesta
Betónový múr na Okružnej ulici v Prešove, za ktorým bolo v minulosti hádzanárske ihrisko a dnes obklopuje skejtpark, dostáva novú podobu. Panely s hanlivými nápismi a čarbanicami sa menia na estetické obrazy zobrazujúce dominanty mesta.
viac
12.03.2020
Na sídlisku Farská lúka pribudne nové parkovisko aj ihrisko
Nové parkovisko aj ihrisko vznikne v blízkej budúcnosti na sídlisku Farská lúka vo Fiľakove v okrese Lučenec. Parkovisko chce samospráva podľa primátora Attilu Agócsa vybudovať ešte v tomto roku, ihrisko najneskôr v budúcom.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %