Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.09.2021 01:50

Príchod pápeža bude v nedeľu sprevádzaný zvonením zvonov


Ilustračná snímka, zdroj: YouTube


V nedeľu 12. septembra o 15.30 h sa na 12 minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za pápeža Františka, ktorý v tom čase pricestuje na pastoračnú návštevu Slovenska.


Zvony budú zvoniť vo všetkých diecézach a eparchiách Slovenska, rozhodli biskupi Slovenska. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.      

 Ide o mimoriadne gesto radosti z návštevy viditeľnej hlavy katolíckej cirkvi na Slovensku. Na celoslovenskej úrovni zvonili zvony vo všetkých katolíckych kostoloch na Slovensku naposledy v Nedeľu Božieho milosrdenstva (2021). Ľudí pozvali k modlitbe za tých, ktorí zomreli na ochorenie COVID-19 i za všetky ostatné obete pandémie. Predtým zvony pripomenuli 30 rokov od pádu komunizmu (2019).       

V nedeľu (5. 9.) pri modlitbe Anjel Pána vo Vatikáne Svätý Otec povedal, že jeho cesta na zakončenie Medzinárodného eucharistického kongresu v Budapešti a na Slovensku sa bude niesť v znamení adorácie a modlitby v srdci Európy. "V tomto duchu pozývam všetkých, ktorí prejavia záujem, aby zintenzívnili modlitby za jeho cestu k našim susedom a k nám. Sme pred príchodom Petrovho nástupcu, sprevádzajme ho s modlitbou," uviedol predseda KBS Stanislav Zvolenský. Podotkol, že ľudia majú byť milosrdní a pohostinní voči všetkým, ktorí sa túžia stretnúť s pápežom Františkom.

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2021
Na omšu pápeža je v Šaštíne zaregistrovaných 30-tis. pútnikov
Na svätú omšu pápeža Františka, ktorú bude sláviť 15. septembra v Šaštíne, je zatiaľ prihlásených približne 30.000 pútnikov. Informoval o tom koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Tibor Hajdu na stretnutí s novinármi.
viac
10.09.2021
Staré Mesto dočasne zatvorí Grassalkovichovu záhradu i všetky ZŠ
Na návštevu pápeža Františka, ktorý pricestuje na Slovensko, sa pripravuje aj bratislavské Staré Mesto. Mestská časť zatvorí Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu, zatvorené budú aj všetky jej základné školy spolu s niektorými materskými školami.
viac
11.09.2021
KSK daruje Svätému Otcovi špeciálny kalich s paténou
Kalich s paténou daruje pápežovi Františkovi za svojich obyvateľov Košický samosprávny kraj (KSK). Tieto liturgické predmety majú symbolizovať vďačnosť za blahorečenie Anny Kolesárovej. Informovalo o tom vedenie KSK na piatkovej tlačovej konferencii.
viac
13.09.2021
V Košiciach Svätý Otec posvätí aj zvony pre Domašu
Svätý Otec počas svojej návštevy v Košiciach posvätí aj zvony pre Domašu a tiež základný kameň budúcej kaplnky v rekreačnej oblasti Dobrá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %